Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för Jennie Edenby och Emperess

Älvkarleby ridklubbs Jennie Edenby vann dubbelt med sin häst Emperess 1 i Falu RK:s 2-dagars regionala hopptävlingar.

Annons

Först vann Jennie från Älvkarleö och hennes ögonsten Emperess 1, kallad Emma, lördagens 1.20 med förhöjd omhoppning (A:1a)över 41 konkurrenter. Närmast slagen blev Högbo RK:s Linnea Zachrisson med sin Z-Beata med fem sekunder. Slagna blev även Gävle ryttarsällskaps Susanne Edfors/Marco Moreau och Maja Lundbäck/Bang-Damm som femma respektive sexa.

– Det var vår första seger i år. Vi har blivit placerade i alla starter förutom Högbospelen, som var enda gången vi åkte hem tomhänt. I våras exempelvis, blev vi i Falun tvåa i 1.20 och trea i 1.30. Förra året vann vi fyra 1.20 och 2007 vann vi en, sammanfattar Jennie.

Samtliga klasser var regionala.

I Falun blev det nu seger igen när Jennie på söndagen red Emperess 1 tillsammans med klubbkompisen Sofia Elfwing som red sin Miss Secret i stafetthoppningen 1.15 bedömning A:0, som de vann överlägset i tid, med hela 20 sekunder över tvåorna.

– Det var faktiskt det roligaste jag har gjort på länge. Fia startade först och när hon hade ridit felfritt, fort och innanför tänkte jag: Nä nu jäklar och det var för mig att rida ännu fortare. Jag blir aldrig nervös, men då fick jag press på mig. För Fias skull… Vi vann överlägset!

– Att vi gjorde det tillsammans som par, jag och min bästa kompis, var så härligt. Vi hade ju sett fram emot det här också. Det här var vår första stafett. Det var så himla kul. Hoppas fler klubbar tar efter och arrangerar stafetthoppningar.

Jennie har ägt nu 12-åriga Emperess 1 i sju år och hon har bott hemma i Stall Gullmossen i Älvkarleö sedan dess.

– För mig är Emma det bästa som finns. Jag är lycklig varje gång jag sitter upp på henne.

Jag kommer aldrig att kunna göra mig av med henne.

Även Älvkarleby RK:s Johanna Lindberg/Chablis tog dubbla placeringar, om än inte segrar. Det var på söndagen som de dels blev tvåa i 1.20 A:0 delat med klubbkompisen Karin Forslund/Uvanna VDL, efter Borlänges Mathilda Kjellberg/Donna Karan. Johannas och Karins klubbkompis Nina Göransson kom på sjätte placering. De åtta främsta var felfria. Avrundade prislistan gjorde Gävle RS:s Frida Karlsson/Grosso’s Pinochio och Högbos Sofie Engström/Nevers de Vesquerie som nia och tia på fyra fel. Johanna och Chablis blev dessutom femma i söndagsmorgonens 1.10 i två faser, närmast före Högbos Michelle Pykäri/Jupiter Gesmeraye och sjundeplacerade Älvkarlebys Kina Andersson/Paprica. Falu RS:s Anna Jonsson/Marcu Buzz vann den 31 ekipage stora klassen.

Frida red egna uppfödningen Secret Rose till en andraplacering i söndagens 1.30 A:1a som den en av två dubbelnollor. Den andra var Salaortens Alexandra Höglund/Capello. Susanne Edfors/Marco Moreau blev delad sjua med Ludvikas Åke Persson/Triviant i lördagens 1.10 stilhoppning på 40 poäng.

Älvkarlebys Moa Russmark Jonsson/Tetzina blev delad tolva med två på 36 poäng. Folkärnas Robert Andersson/Apple KJ vann på 44.

Älvkarleby RK:s Jennie Edenby och Emperess 1 visar stolt upp sina blågula vinnarrosetter från Falun.

Mer läsning

Annons