Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla guld, silver och brons för Elin på Tender N Honor

Gävleekipaget Elin Engblom/Tender N Honor tog två guld, två silver och två brons, samt blev överlägset All-around Champion i Swedish Nationals. Detta är Quarterhästens eget SM, som avgjordes i helgen på Strömsholm och hela svenska eliten var på plats.

Annons

Cirka 130 startande hästar och många olika klasser erbjöds under den långa 4-dagarstävlingen. Domare var från USA Mr Lance Treptow och Ms Pamela Scott.

Massor av olika klasser erbjöds och Gävleekipagen var på plats.

Mest framgångsrik var Elin Engblom med sin 8-åriga Quartervalack Tender N Honor. De hade en väldigt lyckad och framgångsrik helg i både Amatör, Open (proffs) samt Cupklasser.

Med sig hem i bagaget hade ekipaget två guld-, två silver- och två bronsmedaljer. Guldmedaljerna var i de största klasserna Showmanship at halter och Horsemanship. Silver i Open samt Amatör Hunter under saddle. Brons i Open samt amatör Trail. De tog överlägset hem titeln All-around Champion för båda domarna i amatörklasserna, samt för ena domaren i Open-kategorin, samt Reserve Champion för den andre domaren i Open.

Tender N Honor vann både Open och Amatör haltern och stod sedan Reserve Champion fyra gånger!

Dessutom leder Elin och Theodor en nystartad cup, Stallmagasinet Cup, vars förstapris består av en unik trofésadel, tusentals kronor, högklassiga täcken och huvudlag.

– Det hade inte kunnat bli bättre, jag är så himla nöjd med Theodor och placeringarna. Roligast är framförallt att vi nu har medaljer i alla olika typer av klasser, många andra hästar placerar sig bara bra i en viss typ av klass, medan vi klarar av många olika, säger Elin glatt.

– Nu ligger jag så pass bra till i poäng för flera utmärkelser som delas ut vid årets slut i både Amatör och Cup-klasser, så vi bör nog åka på nästa tävling som går i Borås i september, fastän det inte var planerat.

Övriga gästrikeekipage var Lotta Lövgren med Show Me Samson, som tog silver i Amatör horsemanship och brons i den engelska ridklassen Hunt seat equitation.

Anna-Karin Halleby med Hollywood Firestar tog brons i Amatör reining.

Stephanie Lindskog med My Dolly Deelarry tog brons i ungdomsklassen Showmanship at halter, samt silver i Hunter under saddle. Sammanlagt blev ekipaget Reserve all-around champions i ungdomsklasserna.

Mer läsning

Annons