Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitryttarna gillade Lilla Högbospelen

Lilla Högbospelen blev succé!
Hoppryttarna från den mellansvenska och norra eliten hade enbart lovord att säga om Högbo ridklubbs nya koncept, regional/nationell ponnytävling i nio klasser under tre dagar.

Annons

Det är ridskolechefen Cia Tenggren Frykman som tagit initiativet till Högbospelens motsvarighet i ponnyhoppning.

Det blev succé direkt! Alla tyckte att allt fungerade perfekt.

– Ja, vi fick mycket beröm om arrangemangen, om banbyggnaderna, banprepareringarna och anläggningens skötsel. Alla medlemmar, från små till stora, hjälpte till och jobbade. Vi funktionärer hade väldigt roligt och trevligt. En riktigt trevlig helg! Och vädret var med oss, möjligen lite kallt, men söndagen var fantastisk, kommenterar tävlingsledare Kerstin Engström.

Per Öbrink, Kungsgården, var överdomare. Han tyckte Lilla Högbospelen var ett välordnat och glatt evenemang med bra och duktiga funktionärer. Han var mycket nöjd. En personlig aspekt var att det var mysigt att vara där och att han trivdes med att umgås. Toppklassen var Medelsvår A, 1.20 för kategori C med förhöjd omhoppning och 1.30 i D som är den högsta svenska ponnyklassen.

– Det var fantastiskt att se de duktiga ekipagen i den klassen. Vilka ekipage! Det var ju lite häftigt. Verkligen en höjdpunkt för publiken här i Sandviken, säger Kerstin begeistrat och avrundar:

– Ponnyeliten kommer gärna tillbaka och det är ju ett gott tecken.

Dottern Emily Engström debuterade i Medelsvår A med sin 10-årige svartskäckige irländske valack Munsboro Panda och tog den hedrande andraplaceringen. De fick en bom med sig och nedtramp i vattnet = åtta fel. Denice Johansson från RK Dundret blev med sitt danska isabellsto Exilia det enda felfria ekipaget av de sex, så det blev ingen omhoppning i kategori C.

Jump Clubs Katarina Bork vann den tuffa D-kategorin med Family Borks 15-åriga gulbruna franska sto Istoriah La Bree som den 1.35 - 1.40 höga omhoppningens enda felfria ekipage och var direktkvalad till Falsterbo Grand Prix Tretorn Ponny Cup. Av de elva startande hoppade tre felfritt i grunden och fick göra ett inbördes möte om de lika många placeringarna. Denice kom här med sin holländare Melwin Cooper S, fick ett ner och blev tvåa. Filip Ågren från Karlstad var klassens enda karl och den enda ryttaren som red två ponnyer i samma kategori. Han fick 12 fel för tre rivningar, kom trea och var SM-klar. Med Grey Lilly Clover belastades han med 12 fel i grundomgången.

Klassen bestod av idel svenska toppekipage som filmades inför förbundets landslagsuttagning.

Huvudklass nr 2 var lördagens ponnyallsvenska elitserie Medelsvår B Zon Polar där hemmalaget blev femma och Älvkarleby sexa, vilket Sporten rapporterade i söndagstidningen.

Mer läsning

Annons