Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första 1.10-segern för Antonia och Dompe

Högbo ridklubbs Antonia Jäderberg tog sin första 1.10-seger i hoppning med sitt engelska fullblod Dom of Silves i Ockelbo RF:s lokaltävling. Men det är fälttävlan som gäller i första hand för Storvikstjejen.

Annons

De åkte hemifrån gården i Näs med destination Ockelbo och med en prisrosett i siktet. I enmetersklassen fick de åtta fel i första fasen. 1.10-hoppningen hade bedömning A:1a, men det behövdes ingen omhoppning för Antonia och ”Dompe” var de enda med noll fel i grundomgången.

– Äntligen! För mig var det ett viktigt äntligen. Det var väldigt välbehövligt och roligt efter sommarens alla motgångar, sa lyckliga Antonia.

– Vi behövde den här blågula rosetten allihopa i familjen, tillade lika glada mamma Carina.

Det är HRK:s ridskolechef Cia Tenggren som tränar Antonia och ”Dompe”.

I hoppning blev de sjundeplacerade i Storvik Ovansjös enmetershoppning i februari på 0+0 fel.

Men det är fälttävlan som gäller i första hand för 20-åriga Antonia med sin nu 10-årige Dom of Silves** som hon har ägt i fyra år. De blev silvermedaljörer i Gävleborgs Young riders-DM förra året.

Så här har det gått i årets fälttävlan i denna ordning, Antonia berättar:

Runsten, Södertälje, 1.00 meter:

– Vi blev fyra.

Bollnäs, 1.00:

– Vi kraschade i banhoppningen på grund av en kommunikationsmiss.

Trossnäs, Karlstad, 1.00:

– Det var katastrof. Vi hade för många hinderfel i hoppningen. Han hade fått fel mat, som vi senare fick veta att den innehöll havre, som han inte tål, jag blev så förbannad.

Bollnäs, 0.90:

– Jag hade gått ner en klass för att vi bara skulle ha roligt. Jag var nervös. Men vi klarade terrängen felfritt och prickade optimaltiden. Jag blev jättenöjd!

Hofors, 1.00:

– Vi gjorde den första felfria hoppningen någonsin. Vi gjorde en bra dressyr. Vi var felfria i terrängen på hinder men fick tidsfel. Vi blev sjundeplacerade. Jag var jättenöjd. Det kändes som att vi hade hittat tillbaka till så som det var i början av säsongen. Det har blivit mycket dressyrträning i sommar och jag måste sätta ännu mer fokus på att träna dressyr för fälttävlan, konstaterar inspirationsfulla Antonia.

I Ockelbo blev den andra pristagaren i huvudklassen hennes klubbkompis Amanda Lövstedt med sin Nikita, som nämligen vann den föregående enmetershoppningen.

Närmast över deras gemensamma klubbkompis Christina Persson med sin förstahäst Jash Maradona och deras efterföljande klubbkompis Anna Östblom med sin relativt nya och första häst Rafaelo. Att Österfärnebos Malin Magnusson Ström/Calabria och hemmaekipaget Cornelia Ingelsson/Miss Sally fick de övriga priserna för sina dubbelnollor är väl också värt att nämna.

Annons