Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Christine och Leif i Stockholm

Gävle ryttarsällskaps Christine Fältström och Leif Hall tog fina placeringar i de stora 3-dagars elithoppningarna Stockholm Horse Game i helgen.

Annons

Christine red Fly High till sjätte placering i både kvalet och finalen i H M Drottningens Pris, som båda gick i 1.40. Leif red sin Killigrews Emperess till åttonde placering i kvalet och gick till finalen i Grand Prix, som båda gick i 1.50.

De jättestora tävlingarna gick på Ryttarstadion parallellt på tre banor, varav elit gick på den stora gräsbanan och de regionala klasserna på sandbanor.

Christine åkte till Stockholm på lördagen lagom för att starta i 1.40 bedömning A:0 bland cirka 150 konkurrenter, med kval till Drottningens Pris. Det blev sjätte placering.

- ”Flyen” var felfri och snabb, han hoppade väldigt väl, berömmer Christine.

De hade därmed klarat kvalet till söndagens final i Drottningens Pris, bedömning A:1a. Där tog Christine och ”Flyen” en total sjätteplacering. Detta efter en felfri grundomgång och åtta fel för två rivningar i den förhöjda omhoppningen.

– Vi gjorde en jättefin grundomgång. I omhoppningen ville alla vara snabba, jag tappade lite fokus i slutet av banan så vi rev näst sista och sista hindret, berättar Christine.

– ”Flyen” är orutinerad, han gjorde en bra prestation, en fin häst som har utvecklats jättemycket.

Huvudägare till Fly High är Ulf Lindh, Tierp.

Leif tävlade Killigrews Emperess i alla tre dagarna. Så här gick det:

4 Fredag 1.40 två faser:

Dubbelt felfritt.

– Tiden räckte inte till placering, konstaterar Leif.

4 Lördag 1.50 A:0, Grand Prix-kval (många starter):

Felfritt, åttonde placering och hade klarat kvalet till Grand Prix-finalen.

– ”Emma” är inte så lätt att rida fort på, hon är svårsvängd. Det var en svår bana, så jag är jättenöjd med henne, hon kändes jättebra.

Söndag, 24 ekipage hade gått vidare till finalen i 1.50 A:1a:

Leif och ”Emma” hade startnummer 16. ”Emma” bröt ut på det fjärde hindret med efterföljande uteslutning.

– Det är klart man blir besviken när det inte går som man har tänkt sig. Finalbanan kändes lättare än kvalbanan och hon var ju i fin form, säger Leif.

Han hade även sin Cilvano Z, som han ägt sedan i november, med i lastbilen, för att starta i H M Konungens Kanna 1.40 A:1a på söndagen. De fick tolv fel i grundomgången.

– Han är orutinerad och debuterade i 1.40 i juni, han har inte gått någon sådan felfritt, så jag hade inte räknat med det nu heller. Men han har gått ganska fort framåt, han gick faktiskt 1.10 i februari…

Leif har vunnit H M Konungens Kanna ett år, det var med sin stjärna Alexia 2004, men då var klassen 1.45.

Många ryttare och hästar från Gästrikland och Norduppland deltog med blandade framgångar, vilket Sporten återkommer med senare.

Annons