Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida och Herta uttagna till EM

20-åriga Frida Andersén och hästen Herta från Hofors blir ett av sex young riders-ekipage som ska representera Sverige i årets fälttävlans-EM.

Frida fick glädjebeskedet sent på tisdagskvällen.

Annons

Det var efter pressläggningen av onsdagstidningens ridsportuppslag som Frida Andersén sent på tisdagskvällen blev uppringd av förbundskapten Gunilla Fredriksson och fick det glädjebesked som hon naturligtvis har hoppats och väntat på.

Men säker var hon inte …

Men Hoforstjejen Frida Andersén blev alltså med sin häst Herta ett av de sex svenska ekipage som förbundskaptenen tror mest på. På tisdagskvällen blev de uttagna till årets EM i fälttävlan för young riders i Pardubice, Tjeckien den 30 juli–1 augusti.

Andersén är ingen nybörjare i EM-sammanhang. Jo på stor häst. Hon har tävlat i Fälttävlans-EM tre gånger tidigare, med sin fantastiske D-ponny Lillefot, både individuellt och i svenska landslaget.

När, var och hur gick det nu igen?

Hon minns det så väl och berättar gärna:

– I Polen 2004 blev jag nia individuellt och vann brons med laget.

– I Italien 2005, 15:e individuellt och fyra med laget.

– I Frankrike 2006, åtta individuellt och fyra med laget.

Hur kommer du att träna nu under juli fram till EM?

– För Anna Malmberg i dressyren, för Leif Hall i hoppningen och för mamma (Annki) i terrängen.

Gunilla Fredriksson har tagit ut följande sexmannatrupp som ska representera Sverige i EM i fälttävlan för young riders 2010. Dessa är: Frida Andersén/Herta, Hofors, Hannes Melin/Gaston, Christoffer Forsberg/Grafman, Ludwig Svennerstål/King Bob, Amanda Staam/Highlander och Jonna Friman/Lady Grey. Reserver Maria Bredberg/Cinnamon och Sara Nilsson/Korall.

Fotnot: Före detta Torsåkersbon Anna Malmberg är bosatt med sin familj i Australien. Men just nu är hon tillfälligt hemma i Hofors.

Frida

Andersén

Mer läsning

Annons