Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida och ”Iggi” missade en plats i Globen

Sandvikentjejen Frida Andersson, 15 år, Högbo RK deltog med sin D-ponny Cherrys Child Cherokee i Globen Kür Kval i de stora 3-dagars dressyrtävlingar i Kungsbacka i Allhelgonahelgen.

Annons

Som Sporten tidigare berättat var Frida Andersson och hennes 21-årige D-ponnyvalack Cherrys Child Cherokee ett av de elva bästa ekipagen i landet, enligt poängrankingen efter nationella placeringar under året, som startade i Globen Kür Kval.

Frida och ”Iggi” kom på tionde plats med 64,42 procent. Det var de fyra främsta i kvaltävlingen som går vidare till Globen.

Det var Nordhallands RK som arrangerade 3-dagars elittävlingar. Frida startade i elittävling för fjärde gången, varav den tredje raka i Kungsbacka och den fjärde i Hammarö i somras.

Frida red en klass per dag, med Küren som avslutning. Så här gick det:

Frida red på 63,51 procent.

– ”Iggi” var jättepigg. Han blev lite stark. Jag skulle ha gjort mera tempoväxlingar och variationer för att få ett bättre resultat.

Frida red på 62,50 procent:

– Han kändes fin i traven. Han blev tjafsig och lite mot handen i galoppen.

Frida red på 64,42 procent.

– Han blir övertaggad när han hör musiken. Han verkar tycka det är kul i alla fall.

– Jag tycker det är jätteroligt och jag hoppas att vi åker på någon tävling där Kür finns med snart igen. Jag behöver bli mer rutinerad att rida Kür.

– Mönstring för Utvecklingsteamet Gävleborg . Vi ska ta det lite lugnt, men vi ska ändå träna så vi håller oss igång, med tanke på ”Iggis” ålder.

Mer läsning

Annons