Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Future Young Dressage – ungdomssatsning på elitnivå

Tre Högbo-tjejer ska i helgen mönstra i dressyr för nystartade Future Young Dressage, Zon Nord, på Jursta gård i Stockholm. Dessa är Malin Lönn, Frida Andersson och Sara Haglund.

Annons

Future Young Dressage är en ny dressyrsatsning som gästriketränaren Fredrik Böhling står för.

Syftet är att ge svenska ryttare en bra möjlighet till träning för internationella tränare, programträning för internationella domare samt avsuttna träffar, med syftet att lyfta ungdomssporten. Satsningen baseras på ideell basis och sammankomsterna finansieras till stora delar av sponsorer, resten av ryttarna själva.

Målet är att stödja svensk ungdomsdressyr så att svenska ekipage kan hävda sig internationellt.

Fredriks mamma Ingert Böhling startade för många år sedan tillsammans med några eldsjälar Dressage For The Future. Syftet var att främja Svensk ungdomsdressyr. Efter några framgångsrika år med denna satsning blev Dressage For The Future en del av Dressyrringen och avvecklades. Fredrik anser att det nu är dags igen 20 år senare att göra något för den ungdomsdressyren.

Mönstringen kommer att hållas av Martin Stamkötter från Tyskland. Han är chefsutbildare på Nordrhein Westfahlens Stuteri i Warendorf. Där utbildar han och tävlar stuteriets hingstar upp till och med Grand Prix.

Martin har både beridar- och mästarexamen. Han har även tilldelats Tysklands ridsportförbunds guldmärke för sina framgångar på tävlingsbanorna.

Högboekipagen är Malin Lönn/American Dollar, Frida Andersson/Polar Blitz och Sara Haglund/Iskander.

Ytterligare en nyhet är att det i dagarna blev klart att det blir en mönstring även i Skåne, Zon Syd, i januari, också för Martin Stamkötter.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons