Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle och Högbo med i elitserien

– Alla har visat på fin form tycker jag, så det ska kunna gå bra. Det ska bli kul.
Det säger Gävle ryttarsällskaps ridande tränare och lagledare Leif Hall inför elitseriepremiären i hoppning i Umeå på lördag.

Annons

Som vanligt har GRS många ryttare och hästar som kan gå i landets högsta laghoppning, ATG Ridsportallsvenskans elitserie. Till Umeå är det inte mindre än nio ryttare som åker!

– Vi har ett bra lag, många av ekipagen har varit med förut. Juniorerna Elin Larsson och Lisa Larsson är dock nya båda två. De har ridit 1.20 och 1.30 men är gröna i de här sammanhangen, så det blir lite press på dem, men de är coola tjejer, berättar Leif.

GRS-arna som åker till Umeå och tävlar i kringklasserna om de fyra lagplatserna är utöver juniorerna och Leif själv med Killigrews Emperess och Cilvano Z; Cissi Hansson med Navidad och Mr Muscle, Maya Nordlund/Etoile de Bol, Daniel Grawem/Call Me Cool, Kine Hall/Henke L, Sandra Höglund/Lamborghini SN, samt nyförvärvet Margareta Eriksson Bech/Tequila Sunrise.

Liksom de senaste åren går norra gruppens premiär i Umeå, omgång 2 på GRS Horse Festival, också inomhus i 1.20 för juniorer/young riders och 1.30 för seniorer, samt den tredje och avgörande omgången i Högbospelen utomhus, i en klass högre.

– Det är viktigt att det går bra i de två första omgångarna. Dessa känns lite mer chansartade på något sätt. I sista omgången tror jag vi har största rutinen av lagen, anser Leif.

GRS har gått till lag-SM på Strömsholm alla år utom två.

För första gången är även Högbo ridklubb i sin 46-åriga historia med i norra gruppen och representerar Gästrikland i ridsportallsvenskans elitserie. Detta efter förra årets totala tredjeplats i division 1.

Laget består av Isabelle Unger/Cocktail, Johanna Frunck/You Body Luck, Matilda Öling/Lady Lamai och Kicki Persson/Oskar.

– Jag är stolt över att jag har fått upp elitserielag på både ponny och häst. På hästsidan är vi med för att lära det här första året, säger Högbotränaren Cia Tenggren Frykman, efter Högbosegern i ponnyallsvenskans elitseriepremiär i lördags (se referat här intill).

Även Bollnäs är med från Gävleborg. De övriga är Folkärna, Aros, Näset, Piteå och arrangören Umeå RF.

Mer läsning

Annons