Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle PK slog hela Norrland

/

Gävle Ponnyklubb vann och slog hela Norrland. Det var Gävleborg som gjorde det.
Ponnyallsvenskans elitserie-hoppning Zon Polar hade sin premiär i Bollnäs på söndagen.

Annons

Nio norrländska lag kom till start i högsta serien högst upp i Sveriges avlånga land. Men det blev den sydligaste klubben som vann och slog dem alla – Gävle Ponnyklubb. Den i dessa sammanhang så anrika GPK var det som slog till och visade gamla mångfaldiga takter vart skåpet skulle stå. Och det var den näst sydligaste klubben som kom tvåa. Bollnäs Ridsällskap. Också en Gävleborgsklubb.

Och visst blev de båda lagen mycket värdiga vinnare. Båda nollade även i den förhöjda omhoppningen. Det gjorde inte varken tredjeplacerade Stöcke eller oplacerade fyran Piteå, båda på summa 4 fel.

GPK-laget, som i likhet med i alla tider hade komponerats av tränaren och lagledaren Anita Engholm, bestod av i startordningen: Tilde Jansson/Coppenagh Cappuccino, Wilma Hector/My Quick Silver, Ronja Frans/Frosty Rebel och Elina Månsdotter/Chanelle.

BRS bestod av i startordningen Elsa Norgren/Madness, Ida Hansemon/Dolan Tina Lass, Amanda Bååth/Miskaun Harvey och Madeleine Young Shing/Arienzo. Gabrielle Young Shing Pettersson var lagledare.

FOTNOT:

Referat från de individuella framgångarna kommer senare.

Bengt Carlsson

Mer läsning

Annons