Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle RS spöade Gävle PK i premiärens omhoppning

Gävle ryttarsällskap spöade Gävle ponnyklubb i den förhöjda omhoppningen! Amanda Fröberg, Jacqueline Larsson, Wilma Johansson och Elise Zetterberg var de som gjorde det.

Annons

Ponnyallsvenskans division 2 Zon Gästrikland i Gävleborg drog igång i söndags i regi av Gävle fältrittklubb. Tio lag deltar i årets laghoppning. Men det blev mycket problem i grundomgången så bara GRS och GPK:s lag 2 summerades till noll fel och fick göra upp om segern i en förhöjd omhoppning. I grundomgången blev det inte mindre än 14 uteslutna ekipage av de 38 startande!

På fyra fel red hemmalaget ihop en kortare totaltid än Storvik Ovansjö RK, så Gävleborgs ridsportförbunds tredjepriser stannade kvar i Sofiedal.

Tre nollor vardera förstås hade GRS och GPK-tvåan i grunden. Men GRS hade ett av sina fyra ekipage på 14 fel och GPK ett uteslutet. Skulle åtminstone de felfria klara sig felfria även över 5 cm högre och längre hinder? Ja, det klarade de galant! Ett och samma ekipage i vardera laget fick borträknas igen. Men vad gjorde det när de övriga tre i båda lagen var felfria? Tiderna skulle nu avgöra den spännande matchens andra rond. 98,4 för GRS – 102,0 för GPK.

Ryttarsällskapet genom i startordningen Amanda Fröberg/Cactus, Jacqueline Larsson/Sam, Vilma Johansson/Munsboro Rosie och Elise Zetterberg/Cocktail hade besegrat ponnyklubbens lag 2 genom i ordningen Hanna Stolpe/Sputnik, Josephine Sundström/Mis, Trulsa Ansgariusson/Hembys Oidipus och Ronja Frans/Lucky Guess med 3,6 sekunder.

• Grattis Amanda, Jacqueline, Vilma, Elise och lagledare Ida Aasa!

– Tack!

• Var det en förväntad seger, Ida?

– Jaa, näe, kanske. På grund av sjukdom hade vi bara ekipage till ett lag. Så vi plockade ihop till ett lag av de ekipage som vi trodde allra mest på.

Därefter kom i ordningen Storvik Ovansjö lag 1, Hofors, Storvik Ovansjö lag 2, Gävle PK lag 1, Älvkarleby, Ockelbo och Österfärnebo. Anmälda till distriktet var även GRS med ett lag till och Högbo, som dock strök sig.

Nästa omgång går den 15 maj på Jäderfors hästsportcenter i Gävle ponnyklubbs regi.

Mer läsning

Annons