Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravida Nina hoppar championat på Flyinge

Som gravid och nygift tävlar 31-åriga Nina Göransson från Västanå för Älvkarleby ridklubb i Unghästchampionatets 6-årsfinal i hoppning på Flyinge i Skåne.

Annons

Trots sin relativt långt komna graviditet rider Nina Göransson stoet Emilia Sky i hoppningens unghästchampionat på Flyinge.

Emilia Sky är efter Emerton – Golden Sky, uppfödare Rolf Grufman, Älvkarleö, ägare dottern Sara Donnerstål, Älvkarleby. Emilia Sky har stått uppstallad hemma hos Nina sedan hon var tre år och Nina red in henne. Nina började tävla Sky som 4-åring och det är hoppning som gäller.

Flyingetävlingarna började igår tisdag och avslutas på söndag. Kval 1 går i morgon torsdag i 1.30. Kval 2 går på fredag i 1.35. Båda med bedömning A (utan avgörande tid). Finalen går på söndag i 1.35 A:1a.

Nina och Sky kvalade dit två helger i rad: I Tierps nationella Kråkhoppet den 13-15 augusti startade de i två 1.30, var felfria och hade klarat två kval. I Salas regionala/nationella den 21 augusti startade de i 1.20, var felfria och hade klarat Kval 3 = färdigkvalade.

Ekipage har åtta gånger på sig att kvala, varav två starter i 1.30 och en i 1.20 ska vara felfria.

– Sky tog tre raka på en gång hon, i våra första tävlingar efter Falsterbofinalen med påföljande vila, berömmer Nina.

Utöver kvalen som 6-åring till Scandinavian Open och Unghästchampionatet kvalade Nina Emilia Sky även som 5-åring till både Falsterbo och Flyinge.

– Hade hon förra året inte rivit näst sista hindret i Kval 2 på Flyinge så hade vi gått till final, konstaterar Nina.

– Kvalningarna till unghästchampionaten har gått lätt, både som 5- och 6-åring. Sedan är det orutinen i stora evenemang som har lett till rivning. Till skillnad mot tävlingsplatserna här hemma, med färre karaktärshinder och mindre läktare.

Även två ryttare tävlande för Gävle ryttarsällskap rider Unghästchampionatet på Flyinge: Dels Alexandra Idehäll, som det var reportage om på förra onsdagens ridsportuppslag. Dels Maya Nordlund med sin 6-åring Abbey Girl, som blev färdigkvalade i årets nationella Hudik Ryttar Cup.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons