Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall felfri när Gävle kom trea

/
  • Leif Hall/Killigrews Emperess var det enda felfria ekipaget i Gävle ryttarsällskaps lag.

Gävle ryttarsällskap blev trea igår och ligger trea i ATG Ridsportallsvenskans elitserie.
Men det var bara noslängden före Sundsvalls FRK.

Annons

Bollnäs vann med alla fyra ekipagen felfria. Tvåa blev Aros på fyra fel på sina tre inbördes bästa. Hemmalaget i Norrvidden Horse Festival, Gävle ryttarsällskap, blev trea på åtta fel och först utanför de två lagen till prisutdelningen, men var summa tre futtiga hundradelars sekunder snabbare än Sundsvalls RK.

Så här red GRS:arna i ordningen:

Junioren Madelen Höglund på sin Inge Mera R, åtta fel för rivningar på nummer 4 oxer och nr 10a oxern i 3-kombinationen.

Sandra Höglund red som Young rider på sin Lamborghini SN i mål på fyra fel för ett ner på 10a.

Så dags för seniorerna.

Frida Karlsson, som med sin 7-åring Secret Rose hade två felfria 1.30 i bagaget, varav en från fredagen, rev översta bommen på nr 6 räcke.

På summa åtta fel gällde det för tränaren och lagledaren Leif Hall att rida sin Killigrews Emperess felfritt för att GRS skulle sluta på åtta fel, samtidigt snabbare än 58,42 sekunder. Den bedriften lyckades han med – han red på 58,38 och GRS blev totalt tre (3) hundradels sekunder snabbare än Sundsvall! Oj vilken dramatik!

– Tre hundradels sekunder, det är ju bara en noslängd det, konstaterade Leif glatt.

– Jag hade tur, nej inte tur, jo tur, för jag red fort för att vi skulle slå Sundsvall och ”Emma” hoppade felfritt.

Man kan säga att Sundsvall var slagna på mållinjen...

– Den här poängen kan vara avgörande mot slutet. Vi är med i alla fall, i Topp 3. Vi har inte tappat finalsuget i alla fall. I Högbo har vi stor chans att gå vidare till finalen på Strömsholm.

– Jag har en fantastisk häst. Hon var super både igår (fredag) och idag. ”Madde” brukar inte få nedslag med Inge och inte heller Sandra med Lamborghini. Secret Rose ska vi komma ihåg att hon är bara sju år. Vi gjorde bra prestationer allihop men vi hade lite stolpe ut, som det kan bli ibland.

Älvkarleby ridklubb blev sexa på summa 20 fel.

Så här gick det för dem på sina egna hästar:

Junioren Sandra Edström med Luan 4, 40 fel för uteslutning och borträknades.

Young ridern Martina Fagerborg med Capriola 012, fyra fel för nedslag på nr 7.

Seniorerna Jennie Edenby och Madelene Andersson på Emperess 1 respektive Capman, båda med åtta fel . Emperess rev nr 5b + 7 och Capman nr 7 + 10a.

- Så är det. Det är synd att bommarna ramlar ner. Tjejerna och hästarna gjorde bra rundor, men att bommarna inte ligger kvar, det är så det.

– Vi satsar på att komma längre än sexa då, ser du. Både ”Madde” Härdin på Meister, ”Madde” Andersson och Jennie Edenby har tävlat 1.40, Martina rider 1.30 och då har vi även junioren Johanna Lindberg med Chablis.

Tierps ryttarklubb avancerade från jumboplatsen till den näst sista, den sjunde, på 32 fel.

Så här red de:

Junioren Moa Sjöström på Ani F, 40 fel för uteslutning och borträknades.

Young ridern Lisa H Mattsson med Issy Final Count, 16 fel för fyra riv.

Som seniorer red junioren Sandra Jacobsson på Little Prince och Helena Tunon på Grace. De fick 12 och fyra fel för nedslag på nr 5a, 10a + 10c respektive ett riv på nr 10a.

– Det var bättre att bli sjua i stället för att komma sist. Sandra är junior och debuterade nu i 1.30, så Moa som är bara 15 fick rida på juniorplatsen. Vi har två behandlade hästar hemma som jag hoppas blir friska till Högbo.

Flera gästrikar och en Tierpare tog placering i inledande 1.20 i två faser.

Allra bäst gick det för Högbos Linnea Zachrisson, som med sitt sto Z-Beata (född -96, efter Robin Z – Swift) blev femma och näst bäst gick det för hemmatjejen Sabine Persson med egna valacken Armanjack (född -00, efter Cortez – Master), uppfödare Karin Östh).

Hemmaklubbens Emelie Agell blev 14:e med sin nya Caresse Z, Alexandra Idehäll tog två placeringar, både den 16:e och den 18:e med Parma MB respektive New Rose.

Tierps Sandra Jacobsson/Mirantos T tog den 19:e och sista placeringen i den 75 ekipage långa klassen, som vanns av Pontus Westergrens bror Märstas Westergren, Märsta, med Finja S, (sto född -01, efter Farian, uppfödare Karl-Heinz Mueller).

Storvik Ovansjö RK:s Lena Helmersson blev bästa gästrike i 1.30 tidshoppningen med Sonni Hedlunds valack Dimaro Joy (född -01, efter Camaro M – Chapman, uppfödare Kristina Jonasson. De blev nionde av de 110 startande ekipagen.

Hemmaplaceringar blev det genom 16:e Alexandra Idehäll/Orley och 28:e Anna Wall/The Viking. Däremellan gick Älvkarlebys Madelene Härdin/Meister in på 19:e-platsen.

Waxholms Annika Gustafsson tog en dubbel med John Hickeys för detta hästar. Hon vann med Cool Hill (hingst, född -99, efter So What – Clover Hill) och kom tvåa med Stanley II.

Bara ett enda ekipage nollade i lördagskvällens clou, 1.50 tidshoppningen. Det var Hamres Maria Norlin som red O-Fel-I-Anne (sto, född -94, efter Feliciano – Bordeau) så stupsäkert över alla de tio mastodonthöga hindren att hon vann över de 14 konkurrenterna.

Men om inte Märstas John Hickey hade rivit med Artiq hade han slagit Maria med den minsta möjliga hundradels sekunden! John var även trea med Ian. Bollnäs Cilla Tangfelt/Box Car Willie blev fjärde och sista pristagare. Det nya hemmahoppet Susanne Edfors/Irco Ming fick 23 fel.

Ridhusläktarna var fyllda till sista plats hela eftermiddagen och kvällen.

– Roligt att folk kommer hit och tittar på hästhoppning en lördagskväll, konstaterade GRS-generalen Leif Hall glatt.

Idag beräknas meetingets huvudklass, Norrvidden Grand Prix starta vid 13-tiden.

Annons