Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna och Frida tog varsin dubbel i Högbos ponnydressyr

Gävle ponnyklubbs Hanna Stolpe/Sputnik och hemmaekipaget Frida Jonsson/Cherrys Child Cherokee blev lördagens dubbelsegrare i ponnydressyrens Toyota Cup i Högbo.

Annons

Efter tre klasser lokaltävling gick den sista och högsta med statusen regional.

Lätt A:P1-an delades in i två kategorier, B+C respektive D, med fyra starter i vardera.

Hopslagna B+C vanns av B-ponnyn Molstabergs Adam med Stephanie Linde från Aros i sadeln. Standarden var låg på de två B- och två C-ekipagen, så Stephanies 57,632 procent räckte för att få rida ärevarvet. Oplacerade tvåan, hemmatjejen Alexandra Jordá med sin C-ponny Pain Riche blev bästa gästrike och vann därmed Toyota Cup.

Det var här som Frida Jonsson och ”Iggi” vann D-kategorin och var därmed ett av dagens dubbelsegrande ekipage. Men det var på håret…!

Stephanie Linde red här Tequilla Star, på exakt samma procent, ja till och med på exakt samma tusendels decimal – 66,579.

Eftersom de tre första placeringarna ska skiljas åt om det är möjligt, visade det sig att Frida och ”Iggi” hade högre betyg på de fem bedömningsgrupperna under Allmänt intryck, så Frida vann och Stephanie blev snöpligt prislös. Frida vann förstås därmed även Toyota Cup.

Frida tog sin och ”Iggis” första seger i Lätt A:1 kategori D på 68,421 och över sex konkurrenter. Det var två placeringar men tre fick pris: Gävle ryttarsällskaps Irma Björnvall/Enets Smirnoff och det för året nya hemmaekipaget Madeleine Ljunggren/Zacharias belönades med 66,316. Men även på Allmänt intryck hade de fått exakt lika mycket betalt. Så de fick dela på andraplaceringen.

Gävle ponnyklubbs Märtha Nilsson vann kategori B+C med sin nye C-ponny Ronaldo från Hudiksvall på 65,263 procent.

Irma och Smirnoff vann Lätt B:1 på dagshögsta 71,379 procent. De slog tolv övriga kategori D-ekipage.

– Med kort varsel beslöt vi oss för att Irma och Smirnoff skulle starta i Högbo. Det gick jättebra.Det var deras två första starter i Lätt A någonsin. De har aldrig kommit hem utan minst en blågul rosett från de sju dressyrtävlingar de ställt upp i hittills och de har fått rosett i alla starter utom en, konstaterar mamma Anna.

Ett par hemmaekipage lade beslag på de närmast efterföljande prisplatserna; Malin Lönn på klubbkompisen Rickard Dalståls hopponny Alice Brallis, 68,966 och Michelle Pettersson på sin Kill Roy, 68,276. Irmas klubbkamrat Lovisa Carlsson med GRS’s lektionsponny Day Dream och Hofors Fanny Eriksson med sin Lindens Angus fick dela fjärdeplaceringen på 67,931 procent.

Sin andra seger tog Hanna Stolpe och hennes relativt nye B-ponny Sputnik i klassens kategori B+C på 68,621 procent och var därmed dubbelsegrare. Ockelbos Lydia Landin red sin C-ponny Kulltors Express på 65,172 procent och tog hem det andra priset.

Hanna och Sputnik tog sin första seger i den rena B-kategorin i inledande Lätt C:1 på 69,259 och överlät andrapriset till klubbkompisen Isabelle Borgqvist i GPK med sin Timmy på 63,333 procent.

GRS fick en seger till genom Johanna Washsmann med gästriken Sofie Sigvardssons Wiskers på 69,259 procent i C-kategorin. Det första andrapriset tog Lydia och Express hand om här på 65,926.

En arabisk seger blev det i kategori D när Storvik Ovansjö RK:s Beatrice Hagström red ihop 67,407 procent på sin Nobella ox. Glad tvåa Thea Berglund från Hofors med Ahmo på 65,185, efter förra söndagens hoppseger i Lätt B-premiären på StORK.

Mer läsning

Annons