Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helikopter skrämde Galliano – blev halt

Dressyrens internationella Grand Prix-ryttare Maria Eriksson från Woxnabruk kommer till Ockelbo ryttarförening regelbundet en gång i månaden och håller dressyrträning för dess ryttare med hästar/ponnyer.

Annons

På måndagen var det sista gången för i år, men hon börjar på ny kula i januari.

De som har en permanent plats är ridskolechefen Frida Karlsson och ordföranden Åsa Backhouse Lötman, samt Catharina Lindström, Maria Wennerblom, Helena Blixt-Schefvert, Anna Söderström, Antonia Jäderberg, Rosalie Sjöberg och Johanna Hedblom.

– Det är jätteroligt att ”Ia” kommer hit regelbundet. Hon ligger på allas nivå. Det spelar ingen roll hur man rider, om man som jag inte kommit så långt, hon anpassar sig efter var och en och engagerar sig lika mycket alla, berömmer Åsa.

Maria ”Ia” Eriksson äger sin topphäst Galliano som hon tävlar i internationella, elit och nationella dressyrtävlingar för Edsbyns RK. I år har de gjort 18 framgångsrika starter i klasserna Intermediaire II till FEI Grand Prix - Special och Kür med placeringar, varav vinster i Lidköping, Åby, Strömsholm och Djursholm.

Maria var även uttagen till Stockholm International Horse Show i Globen förra veckoslutet, men Galliano blev halt.

– Han blev liksom de övriga hästarna rädd i hagen när en helikopter landade på industriområdet där Edsbyns ridklubb ligger. Och vem var den enda som gjorde sig illa? Galliano förstås! Han kanske hade hunnit komma igång igen och varit med i Globen, men det var nära senan, jag var rädd om den, så vi tog det lugnt i stället.

Annons