Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmasegrar i Ockelbo

Det blev två dubbelsegrare i Ockelbo ryttarförenings lokaltävling i ponnyhoppning på söndagen. Dessa var hemmatjejen Lisette Landin och Högbo RK:s Ida Oskarsson.

Annons

Lisette Landin vann kategori D med sin Trefaes Black Bunty och Ida Oskarsson vann kategori B med sin Hedwig i båda klasserna, Lätt C i två faser och Lätt B på tid utan omhoppning.

Först slog Lisette och Bunty närmast klubbkompisen Sabina Forsmark på sin Burkoole Boy med den minsta möjliga tiondels sekunden i 0.90-hoppningen. Lisette och Bunty var sedan det enda felfria ekipaget i enmetersklassen. 100 procents utdelning!

Ida Oskarsson gjorde sin sista tävling med Hedwig och avslutade med en fullträff – också 100 procents utdelning. Först vann de med tre sekunder och därefter med överlägsna nio sekunder över hälsingetvåorna.

Hemmatjejerna Jessie Formgren och Rosalie Sjöberg vann Lätt B respektive Lätt C med ridskoleponnyerna Fiffi och Parabol, båda i kategori C. Det var i 0.90 meter som Jessie och Fiffi vann och slog närmast Rosalie med privatägda Monithor. Det var i 0.80 som Rosalie och Parabol vann och hade närmast snuvat Jessie och Fiffi på segern. Rosalie tog här dubbla placeringar – hon blev även sexa med Monithor. Liksom för Ida var det här också Rosalies sista tävling.

Som alltid i Lokaltävling inleddes dagen med en Lätt D Clear round där 16 av de 30 startande fick rosett.

Thomas Lennholm, Bergby, hade designat banorna, där den högsta klassen, Lätt B, hade typisk A:0-karaktär med plats för alternativa vägval.

Mer läsning

Annons