Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors RS tog brons i fälttävlans lag-SM

Hofors ridsällskap (HRS) tog brons i Lag-SM i fälttävlan 2009 i Dagstorp, Skåne, i helgen.

Annons

Klubben tävlade med både ett ponnylag och ett ridhästlag i veckoslutets tre dagar.

Lagen tävlade under namnet Hofors RS Allians, på grund av att ekipagen inte kom enbart från Hofors, utan från både Skurup, Nordhalland, Uppsala, Hudiksvall och Falun.

Ridhästlaget tog brons! I stenhård konkurrens med nästan alla svenska elitryttare och 13 lag till start.

Ponnylaget kom 7:a, blott 0,1 straffpoäng från placering bland 23 startande lag.

Hofors RS allians var dessutom ensam om att få samtliga tio ekipage i mål, varav åtta var felfria på hinder.

– Tack vare välvilliga sponsorer kunde vi göra den långa dyra resan utan allt för stora hål i klubbkassan..., säger lagledaren Annki Andersén.

Ridhästlaget bestod av My Henriksson/Beanca, Sandra Gustavsson/Kaminskij, Emma Rosenqvist/Roman Whip xx, Madeleine Biderman/Elliot och Frida Andersén/Herta. 

Annki berättar om ekipagens prestationer:

My Henriksson, 21, Beanca - Hofors

– Blev spänd i dressyren, gjorde en jättefin hopprunda med två ”pyttepet” och banade sedan vägen för de andra med en klockren terrängrunda som ”stigfinnare”.

Sandra Gustavsson, 21, Kaminskij - Nordhalland

– Fick till en trevlig dressyr som gillades av domaren, missförstånd på det konstiga ”Kävlinge- hindret” som nästan alla rev i banhoppningen ledde till två nedslag, men avslutade sedan med en felfri terrängritt med bara 1,6 tidsfel. Tog en individuell 6:e-placering i ena avdelningen.

Emma Rosenqvist, 17, Roman Whip xx - Hudiksvall

– Gjorde en jättefin dressyr med bara någon enstaka miss, tyckte vi... men det tyckte tyvärr inte domaren. Säker hopprunda med ett ynka pet och sedan en lika säker terrängrunda inom tiden. Tyvärr var Whippen halt efter målgång, vi håller tummarna för att det inte var något allvarligt.

Madeleine Biderman, 43, Elliot - Skurup

– Glad Skånetjej i sina bästa år som hoppade in i sista stund och tillförde positiv energi till laget. Dressyren gick väl sådär, hoppningen blev en trevlig åttafelsrunda och i terrängen blev det något stopp men genomförde med äran i behåll

Frida Andersén, 19, Herta - Hofors

– Gjorde sin bästa dressyr hittills, fin hopprunda med ett missförstånd och nedtryckt bakbom och sedan en klockren terräng väl inom tiden. Tog en individuell 4:e-placering i andra avdelningen (efter Mr Pooh, Cobio Taste och Lupin...).

Ponnylaget bestod av Hanna Andersson/Fredriksbergs Nina, Karolina Gahne/Grange Flynn Sparrow RC 95, Felicia Fröjd/Munsboro Teddy, Sofie Fahlberg/Gervides Zeus och Ebba Rosendahl/Wild River.

Annki berättar om ekipagens prestationer:

Hanna Andersson, 15, Fredriksbergs Nina (kategori II) - Sandviken

– Ganska bra dressyr, men med dyrbara missar, ett nedslag i banhoppningen, sedan en jättefin terrängrunda inom tiden, som gav bra hjälp för de andra om tempo och vägar med mera.

Karolina Gahne, 18, Grange Flynn Sparrow RC 95 (kat I) – Uppsala (HRS:are)

– Jättefin dressyr och med gott ”domaröga” som Karro sedan följde upp med en felfri hoppning och säker terräng inom tiden. Suveränt bästa lagresultat och en individuell 3:e- plats i ena avdelningen av kategori I.

Felicia Fröjd, 15, Munsboro Teddy (kat I) - Hofors

– Hade oturen att hamna på den tunga blöta banan i slutet av klassen, gjorde trots det en fin uppvisning, som dock var för slätstruken i den domarens smak. Säker felfri runda i både hoppningen och terrängen.

Sofie Fahlberg, 13, Gervides Zeus (kat II) - Falun

– Gjorde en fin dressyr, tyvärr såg inte domaren den lilla runda skäckens härliga gångarter utan hamnade i mitten. Felfri hoppning och felfri på hinder i terrängen, men efter en liten extrarunda mot stallet i slutet på banan blev det 3,6 kostsamma tidsfel för Sofie som hamnade på förstaplatsen efter placering i kat II. 

Ebba Rosendahl, 16, Bugatti eller Wild River (kat I) – Fagersta (HRS:are)

– Wild River är bättre än Bugatti i lägre klasser, om han går i vattnet… Så med lagledarens goda minne chansade Ebba på Wild River. En chansning som höll just till vattnet, där ”Nito” gjorde en nit och först efter noggrann övertalning gick med på att ta sig igenom och medaljen rök all världens väg. 

FOTNOT: Ridhästlagen red klassen CNC* och ponnylagen red P80.

Efter den inledande fredagen såg det ut så här:

Ponnylaget låg 5:a (sex placeringar). Karro låg 3:a. Hästlaget låg 6:a (fyra placeringar). Sandra låg 5:a i den ena avdelningen. Frida låg 9:a i den andra avdelningen.

 

Annons