Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo måste vinna hemma

Hemmalaget har en tuff uppgift när elitseriens ponnydressyr avslutas i Högbo. Det är enbart seger som gäller i tredje omgången för att Högbo ska ha en liten chans att ta sig till Lag-SM.

Annons

Högbolaget består liksom i Edsbyn av i startordningen Elin Dahlström/Tycho Boy, Jennifer Vakkuri/Tintin, Moa Morell Trolin/Casiopeia 2 och Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee.

– Vi måste vinna för att ha en chans att gå till Lag-SM, säger Högbo RK:s lagledare Maude Wiklund-Andersson. Men vi behöver både tur och stolpe in.

Förutsättningen för en av de två Lag-SM-platserna är att Högbo måste vinna, Åmål måste bli tvåa och Edsbyn måste bli trea i omgången. Då kommer tre lag på 17 poäng, varav Högbo är ett, efter Åmåls 25 segerpoäng. Vid lika poäng skiljs lagen åt genom det bästa tredjeekipaget.

Tävlingen har statusen regional och går över två dagar. Startfälten ligger på cirka 65 per dag och sträcker sig från Helsingborg i söder till Härnösand i norr. Två av dem är landslagsryttare, som ingår i serieledande Åmåls lag (Catrine Andersson och Sofia Matteoni).

Mer läsning

Annons