Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo RK klart för lag-SM

Hemmalaget Högbo ridklubb tog hem totalsegern i Ponnyallsvenskans elitseriedressyr genom seger i den tredje och sista omgången i Högbo på söndagen.

Annons

Tidigare vann Högbo i Vansbro, tog en tredjeplacering i omgång 2 i Hammarö och ledde därmed totalt inför den tredje och sista omgången på hemmaplan. Högbo ledde närmast över Arboga med den minsta möjliga poängen.

Det var oerhört spännande. Allting hängde på om Högbotjejerna skulle kunna hålla nerverna i styr.

– Det gjorde de och nu bär det av till Nordhalland och Kungsbacka för lag-SM i Allhelgonahelgen för andra gången, den första var 2007, konstaterade t.f. lagledaren Palle Andersson.

Startordningen i alla tre omgångarna var Amanda Frykman/Sputnik, Isabelle Hällberg/Ronaldo, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee och Jennifer Vakkuri/Tintin.

De serieledande Högbotjejerna red tillsammans ihop 2 239 poäng/65,47 procent, blev seriesegrare och går till lag-SM. Tvåa i omgången Säffle RK på 2 176/63,63. Serietvåan Arboga blev trea i omgången på 2 152/62,92, slutade som serietvåa och gör Högbo sällskap till lag-SM från landets Zon Nord.

Individuellt:

Isabelle Hällberg tog storslam med sin Ronaldo. Utöver de ovanstående lagsegrarna vann de båda klassernas kategori C. I Lätt A:P1 på dagens näst högsta procent, 68,68 och i lagklassen FEI:s Inledande program för ponny på 67,37.

Högbos lagreserv Malin Lönn/American Dollar vann B-kategorin i sin debut i ett FEI-program.

Högbo tog ytterligare fyra placeringar, genom Jennifer/Tintin, två andraplatser och Frida/CCC två femteplatser i kategori D.

Mer läsning

Annons