Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo tvåa – nu väntar spännande slutomgång

Högbo ridklubb blev tvåa i omgång 2 i Ponnyallsvenskans elitseriedressyr för landets norra zon i Edsbyn på söndagen. Lagets Jennifer Vakkuri vann och Moa Morell Trolin blev tvåa i framridningsklassen.

Annons

Seriesexan Karlstad lämnade walk over, men seriens övriga sju lag kom till start i jakten på de tre placeringarna och på en topplats i serien inför Lag-SM.

Med komplettering av sista startande Jennifer Vakkuri/Tintin på 66,14 procent, bestod Högbo av samma ekipage i samma ordning som i premiären i Vansbro:

Elin Dahlström/Tycho Boy, 61,67, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee, 67,63 och Moa Morell Trolin/Casiopeia 2, 67,81 procent.

De 2298 totalpoängen = 67,19 snittprocenten innebar andraplatsen efter hittills dubbelvinnande Åmåls RK på 2366 = 69,18. Hemmalaget Edsbyns RK blev trea på 2234 = 65,32.

Individuellt placerade sig Moa och ”Pia” trea, Frida och ”Iggi” fyra, samt Jennifer och Tintin sexa. Åmåls ankare Catrine Andersson/Bristol Cream vann på 71,93 procent.

Efter premiärens utblåsning för hälta på en av sina enbart tre ponnyer, som resulterade i jumboplatsen, marscherade de revanschsugna Högbo-iterna raskt upp till andraplatsen i omgången, som ett första led i den tuffa matchen om de båda Lag-SM-platserna. De blev slagna med bara två procent av Åmål!

– Jättekul, utbrast glada Elin, Frida, Moa, Jennifer och lagledare Maude Wiklund Andersson.

Högbotjejerna om sina egna ritter:

Elin Dahlström, 17, (deltog bara i en klass):

– Jag är nöjd med Tycho, fast jag fegade lite, faktiskt. En domare dömde ner oss.

Frida Andersson, 15:

– I framridningsklassen var det helt okej, men vi hade lite missar. I lagklassen var det bättre. Jag hade ”Iggi” mer ihop. Han gjorde en fin ökning.

Moa Morell Trolin, 14:

– ”Pia” var jättespänd men helt okej i första klassen. Traven var jättebra, i galoppen hade vi några små missar.

Jennifer Vakkuri, 14:

– I lagklassen var Tintin trött. Jag har inte varit ute och tävlat på så länge, så han har inte riktigt konditionen än. I framridningsklassen var jag riktigt nöjd med honom, men han blev lite lång.

– Jag är jättenöjd med tjejerna och deras ponnyer, säger Maude Wikland Andersson.

Nu ligger Högbo delad femma med Arboga på 8 poäng, efter i ordningen Vansbro, 9, Edsbyn, 11, Tolita, 12 och serieledaren Åmål, 18.

I Vansbro och i Edsbyn var framridningsklassen FEIs Inledande program och lagklassen Lätt AP:1. Serien avslutas på Högbos hemmaplan med den tredje, svårare och verkligen avgörande omgången. Klasserna är där omkastade, eftersom FEI-programmet är svårare och därför har koefficient 1,5.

Elin:

– Det beror väl på ponnyerna det, hur vi rider och hur formen är för dagen, säger Elin.

Frida:

– Skönt att vi kom tvåa! Fast bäst vore det om vi hade vunnit. Med lite flyt och tur kan vi komma tvåa, säger Frida.

Moa:

– Jag tror det finns chans att komma tvåa igen. Jag tror vi kommer trea totalt, annars måste vi vinna nästa omgång, säger Moa.

– Det beror väl på hur ponnyerna är för dagen och hur vi rider. Om vi blir tvåa och Tolita och Edsbyn kommer längre ner, kan vi gå till Lag-SM. För det kommer bli svårt att slå Åmål, säger Jennifer.

– Vi ser fram emot sista omgången hemma. Åmål blir svårt att göra något åt. Det blir tvåan Tolita, trean Edsbyn och vi som kommer att slåss om andraplatsen i serien. Vi måste vinna omgången, kommenterar Maude.

Mer läsning

Annons