Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är årets ridlärare

/
  • Årets ridlärare Caroline ”Carro” Brodin på Gävle Ryttarsällskap efter avslutad tävlingsritt på sin häst Aqua Vera.

Caroline Brodin i Gävle Ryttarsällskap är Årets ridlärare i Gävleborg 2014.

Annons

Caroline Brodin kallas Carro, är 33 år och bor i Persborg, Gävle. Hon är ridlärare på Gävle Ryttarsällskap och har blivit utsedd till Årets ridlärare i Gävleborg 2014.

Carro har 15 ridgrupper från sex år upp till och med tävlingsryttare. Hon håller sina lektioner de flesta dagarna i veckan, tisdag till lördag. För barn från sex år, ungdomar, samt ganska många vuxna, den äldsta är 67. Utöver alla de vanliga ridlektionerna har hon dressyrspecial för ryttare med privathästar.

Carro är utbildad på Ridskolan Strömsholm. Hon har titeln Svensk Ridlärare Level 2 Diplomerad ridlärare, SRL 2, efter genomgången utbildning och examination i SRL 2 i Svenska Ridsportförbundets regi, som föregicks av SRL 1, samt Ridledarkurs och Ungdomsledarkurs på distriktsnivå.

Det var Gävleborgs Ridsportförbund som utlyste nomineringar med motivering till Årets Ridlärare 2014. Det blev Caroline ”Carro” Brodin i Gävle Ryttarsällskap, GRS. Den högtidliga ceremonin ägde rum på Ryttargalan i december i Gavlerinken. Priset var ett utbildningsstipendium på 3 000 kronor hos Sisu Idrottsutbildarna.

Gratulerar, Carro!

– Tack! Det är ett väldigt fint pris jag fått, det är en ära att få det. Jättekul! Jag visste inte om att jag skulle bli Årets Ridlärare, så jag blev överraskad och jätteglad.

Har du funderat på vad du ska göra med stipendiet?

– Jag har även gått SLR 3, men jag väntar på examen. Så fort det blir en examination gör jag den.

Carro utbildar inte enbart ryttare på GRS. Hon vidareutbildar även lektionshästarna. Dessutom är hon tävlingsledare på klubbens alla hopptävlingar, från lokal till nationell status.

Bengt Carlsson

Mer läsning

Annons