Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junior vann senior-DM

Junioren Sandra Höglund vann Senior-DM med sin trotjänare Lamborghini SN i 1.40 som grundomgångens enda felfria.

Annons

Anledningen till att Sandra inte red lördagens DM för juniorer/young riders i 1.25 är att ”Laban” bara går i 1.40-klasser. Sandra har aldrig tävlat DM förut och blev därför distriktsmästare direkt i sin allra första start.

Även silvret och bronset gick till Gävle ryttarsällskap: Maya Nordlund fick fyra fel för ett ner i grunden med L Etoile de Bol.

Leif Hall och Cilvano Z drabbades liksom Söderhamnsortens Hannah Åkerblom och Byzance av två rivningar = 8 fel, så en omhoppning utan förhöjda hinder skulle kora bronsmedaljören.

Men både Leif och Hannah lämnade walk over till omhoppningen och delade i stället på bronset.

Alltså gick både guldet, silvret och bronset till Gävle ryttarsällskap.

Bollnäs RS tog hand om både guldet och bronset i Gävleborgs distriktsmästerskap för juniorer/young riders.

Irma Karlsson vann den 68 ekipage långa 1.25-hoppningen A:1a med klubbkamraten Karin Josefssons Cornesco LJ och tog därmed DM-guldet.

Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren tog tidigt ledningen med sin Ventura af Canadian, men blev slagen av Irma som var den allra sista startande. Elin Salmela blev trea i klassen och DM med sin Zideminka.

Hela 17 ryttare deltog i DM.

Det blev ett riktigt stort, lyckat och spännande DM för juniorer/young riders i den för året nya DM-klassen, 1.25 bedömning A:1a (med en omhoppning i stället för två grundomgångar med final).

Däremot i den för året nya DM-klassen för seniorerna, 1.40 A:1a, var det bara fyra ryttare till start. Varför var inte Christine Fältström och Cecilia ”Cissi” Hansson med i DM?

Christine:

– Elin Uppling (jobbar med hästar i Holland) och jag har sålt Cabriolet till Malmö, där det redan blivit fina framgångar, det är kul. High Fly ska gå internationella tävlingar inomhus i Tyskland i november – december och han har gått hela året. Så DM passade inte in i planeringen. Tyvärr, för jag hade gärna velat vara med där också, det hade jag gärna varit om jag hade kunnat, jag fick lägga band på mig och stanna hemma.

Cissi:

– Jag var på lokaltävling i Östervåla med mina unghästar, jag får lov att prioritera dem också emellanåt. Med Navidad är det inte mitt mål att rida DM, så jag vill inte ta ut honom till det. Det är bättre att ladda inför inomhussäsongen. På lördagen åkte jag med och coachade mina ponnyelever i Högbo.

Hur kan DM bli ett mål för dig att rida, Cissi?

– Jag vet inte, det måste bli roligare på något sätt.

Bollnäs Cilla Tangfelt och Gabrielle Young Shing Pettersson hade skadade hästar. Frågan är om det inte finns fler seniorer i distriktet som hoppar så högt som 1.40?

I så fall kanske Senior-DM ska gå i 1.30 eller 1.35 i stället?

Eller är premierna för låga? Det är Gävleborgs ridsportförbund som har hand om distriktsmästerskapen och får nu något att klura på.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons