Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin dubbelvann i Gävle RS-dressyren

Karin Aasa och hennes Donovan vann dubbelt – en individuell seger och en i det segrande hemmalaget – när Gävle ryttarsällskap, GRS, arrangerade en regionaltävling i dressyr för ridhästar.

Annons

Det var i klassen Lätt A:4 som Karin Aasa red Donovan i så fin form att de blev obesegrade på sina 66,59 procent i den individuella avdelningen och ingick förstås även i det vinnande GRS-laget som det näst första ekipaget i andra omgången i Ridsportallsvenskan division 2. De övriga i GRS-laget i startordningen; Marita Alneberg på klubbhästen Fissur, 57,56, Isabelle Berg på sin Toulouse, 65,61 och Marianne Stålnacke på Malin Lindbergs Renaldo, 61,22 procent.

Serieledaren Högbo RK blev tvåa med sitt tremannalag på 64,23 procent, genom i ordningen Sara Haglund med Lena Hammarlunds Coriand, 64,88, Christina Elson med sin Axl Rose, 62,93 och Lätt B:2-vinnaren Helena Blixt-Schefvert med Jonas Landregen, 64,88.

Efter Karin placerade sig både Isabelle, Sara och Helena.

Karin Aasa är mest känd bakom sekretariatsdisken på Gävle RS-tävlingarna. Men hon börjar nu bli alltmer synlig även på tävlingsbanorna, framför allt i dressyr och synlig även bland de placerade i resultatlistorna. Duon går stadigt från den ena klarheten till den andra och klättrar uppåt i klasserna.

– Tack!

– I oktober blir det fyra år.

Tillbaka till B:2-an: Två GRS-are tog hand om tredje- och fjärdeplaceringen efter Helena, som red ihop dagshögsta 73,67 procent. Catarina ”Nina” Olsson blev tvåa på 72,67 med Giuseppe Garibaldi, som tidigare ägdes av hoppryttarinnan Erika Persson, såldes och har nu köpts av GRS-aren Marta Jansson, som var Erikas säkra hästskötare. Marita blev trea med lektionshästen Fissur på 65,33.

I avslutande Lätt A:6 blev tog gästrikar hand om tre placeringar av fyra: Helena och Landregen blev tvåa på 64,88, Sofie Gustavsson/Liszt, Hofors, trea på 63,02 och Christina/Axl Rose fyra på 62,79 procent.

Totalt gjordes 62 starter i Lerviks ridhus.

Annons