Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin och Malin toppade i Vansbro

Gästrikeryttarna Karin Boox och Malin Lamell tog topplaceringar med sina hästar i 2-dagars regionala dressyrtävlingar i Vansbro.

Annons

Hofors ridsällskaps Karin Boox från Hästbo red fodervärdshästen Stravinskij och Storvikstjejen Malin Lamell, som i år gått över från Strömsholms RSF till Storvik Ovansjö ridklubb, red sin Benjamin.

På lördagen delade Karin och Malin andraplaceringen i Medelsvår B:5 på 67,143 procent, slagna av Malins förra häst Escamillo, riden av hans nuvarande ägare Ella Nygårdhs, Malung, på 69,796.

Karin och ”Bib” vann söndagens Medelsvår A:1 på 65,581 procent. Malin och Benjamin blev trea på 62,558.

Det här var den första segern i Medelsvår A för Karin och ”Bib”.

– När jag var fram och grattade Ella till segern på lördagen, skojade jag att jag ville ha revansch dagen efter – och det fick jag!

– Vi hade inga missar, jag gjorde stabila ritter båda dagarna och det är alltid kul att vinna.

Karin och ”Bib” debuterade i den klassen i Högbos vårtävlingar förra året, med en sjätteplacering på 61,97 procent. Kvalet till nationell tävling klarade de för exakt ett år sedan i just Vansbro. Tre nationella meeting har de genomfört sedan dess; Vansbro, Mariefred och Örebro.

– Där har jag ridit St Georges och Intermediaire I. Jag tar chansen att rida dessa klasser nu när jag har en häst som har den kapaciteten. Som det är sagt ska han tillbaka till sin ägare under våren/sommaren nästa år, jag vet ju inte om jag får en lika bra häst igen.

Redan i helgen tävlar Karin och ”Bib” nästa gång, 2-dagars regionala/nationella tävlingar i Enköping, där även Gävle FRK:s Cecilia Gustafsson/Highlander startar.

Mer läsning

Annons