Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgårdstjejen som sätter Norrland på ridsportkartan

Kungsgårdstjejen har hela året dominerat juniorklasserna. Med sin häst Garcia är ekipaget regerande Svenska mästare och dubbla Nordiska mästare, förutom i lag så även individuellt. Ekipaget har även vinster och placeringar internationellt. Inte nog med detta så har Sara Henrietta även visat sig räcka långt i seniorklasserna. Hon placerade sig bland annat som bästa svenska ekipage vid de internationella seniortävlingarna i Flyinge tidigare i höstas.

Annons

Traditionsenligt håller Sveriges näst största idrott, ridsporten sin egen gala - Ryttargalan. Hela evenemanget går av stapeln den 10 januari 2009. Anrika restaurang Tyrol i Stockholm är åter platsen där ridsporten samlas för att hylla sina hjältar.

Den 18-åriga dressyrryttarinnan sätter verkligen Norrland på ridsportkartan, att en ryttare ovan Dalälven slår sig in i denna exklusiva skara är helt fantastiskt! Den så annars Skåne-dominerade ridsporten har fått stenhård konkurrens av vår egen dressyrprinsessa!

De nominerade till Årets Komet 2008:

Alexander Zetterman, hoppning, Malin Larsson, fälttävlan och Sara Henrietta Bergström Källström, dressyr.

Förutom äran får Årets Komet segertäcke och plakett.

Tidningen Ridsports grenspecialister har gjort nomineringarna. Här är deras motivering:

Sara Henrietta Bergström Källström, 18 år, Tullstorp/Storvik Ovansjö RK:

"Sara Henrietta B Källström nomineras som Årets komet för att hon – trots ringa ålder – har visat prov på målmedvetenhet och ambition i sin tävlingsverksamhet, med en bibehållen känsla för sina hästar. Sara Henrietta har tävlat med stor framgång under året och visat sig klara av både nationella och internationella konkurrenter. Sara Henrietta visade också sin ridskicklighet genom fina resultat på Avel- och Sportchampionatet. Sara Henrietta är ett föredöme för alla unga ryttare i landet och alltid positiv i sin ambition. Tillsammans med sina hästar spås hon en lysande framtid."

Vem som vinner och får ta emot priset på Ryttargalan den 10 januari är upp till er, våra läsare, att bestämma. Röstar gör ni via www.tidningenridsport.se Röstningen har just börjat och pågår fram till den 14 december klockan 00.00.

Sporten önskar lycka till och lägger sin röst på Sara Henrietta!

Mer läsning

Annons