Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitet i alla led – Erikas mål i Trödje

– Jag vill att vi ska vara det ”privata alternativet”, d v s det självklara komplementet till ridskolan. För att uppnå det, satsar jag på kvalitetsdifferentiering, med bra ridhusunderlag och välutbildade instruktörer, samt att bli Gästriklands bästa lösdrift för föl och unghästar.
Det säger Erika Persson, som tillsammans med sin Anders Jansson har köpt Ulrika och Jonas Forslunds hästgård med ridhus i Trödje.

Annons

Stall Wästersved, som gården numera heter, omfattar 27 hektar mark, (varav 20 åker och 7 skog). Erika och Anders räknar med att bli självförsörjande på hösilage till hästarna i stallet, där alla 18 boxarna är uthyrda. Ridhuset byggdes år 2002 av Ulrika och Jonas Forslund.

– Ja. Kvalitet i alla led. Därför är det viktigt att det är välutbildade instruktörer som håller kurser här i ridhuset. Numera kommer Eva Åhlander från Högbo och har tre dressyrgrupper varje måndag och på onsdagarna har jag tills vidare egna hoppgrupper, som jag tagit över efter Ulrika ”Ullis” Forslund. Hon har varit ett fantastiskt stöd för mig i startskedet. Anita Sande kommer hit och håller hoppträningar var sjätte vecka, berättar Erika.

Anita har varit norsk landslagsryttare och förstaberidare hos Paul Schockemöhle i Tyskland, men bor numera i Hallstahammar där hon håller på att göra i ordning en egen gård med utbildnings- och försäljningsstall.

– Det som är hemskt roligt är att Anita blev så imponerad av att ridhuset har ett så bra underlag, för dessa skiftar mycket runtom i Sverige, säger Erika.

– Ja, kommande aktiviteter är träningstävlingar och löshoppningar.

– Mitt mål är att Stall Wästersved ska bli det privata alternativet! Tack vare en väl grundad kvalitetsdifferentiering, det vill säga med superunderlag i ridhuset och välutbildade instruktörer, så blir vi ett komplement till våra ridskolor. Dessutom satsar vi på att redan nästa år etablera ”Gästriklands bästa” lösdrift för föl och unghästar.

– Där borta, pekar Erika ut över ängarna. Det är bra om lösdriften ligger en bit bort från den permanenta anläggningen.

Just nu har hon tre egna hästar på gården: Corlana, 6 år, som Erika red i Falsterbo i somras, tävlande för Gävle ryttarsällskap, Corlanas 1-åriga avkomma Cor de la Vie och den lovande 3-åringen Conception, som hon just tagit hem från Tyskland.

– Vid sidan om min satsning på forskarutbildning inom industriell ekonomi, så är mitt mål C-tränarutbildning i hoppning, berättar Erika.

Anledningen till att hon och Anders valde att döpa 1800-talsgården till just namnet Stall Wästersved är att familjen Wästersved har drivit den i många år.

– Karin, som fortfarande bor kvar på gården i en av lägenheterna, gifte sig med Göran Wästersved och flyttade in på gården på 1950-talet.

Annons