Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Hall var namnet igen

Leif Hall var namnet även i söndagens Gävle horse show 1.50. Han var den enda ryttaren som red två hästar – han blev tvåa med sin Killigrews Emperess efter omhoppning i Winning round.

Annons

Av de elva ekipagen i huvudklassen i Gävle ryttarsällskaps 3-dagarsmeetinget, söndagens 1.50-hoppning bedömning A:1a Winning round, skulle tre dela på priserna och därför blev det omhoppning mellan just de tre bästa i grundomgången:

Annika Gustafsson, Waxholm, Undine och arrangörsklubbens Leif Hall/Killigrews Emperess på fyra fel samt Marcus Westergren, Märsta, Casa de la Marta Bay på åtta. Med Cilvano Z kom Leif först utanför prispallen som det snabbaste av de tre ekipagen på tolv fel. Både Annika och Leif red omhoppningen i mål på fyra fel, så de 47 respektive 53,1 sekunderna blev avgörande. Marcus fick tolv fel och blev trea. Leif var en jätteglad andrapristagare!

– Skitbra, utbrast han.

Hemmatjejen Cissi Hansson blev trea med sin Mr Muscle i 1.25 i två faser A:0/A:0 på andrafasens kortaste tid men hade i likhet med de efterföljande sju 4-felarna ett nedslag i bagaget.

Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren var med sin Ventura of Canadian närmast efter Cissi och tog hand om fjärdeplaceringen. Hemmatjejen Malin Lindberg kom sexa med sin Renaldo.

John Hickey, Årsta Runsten, vann med A-dur-sonen All Right Ö, uppfödd på Österviks gård i Hedemora av mor och son Stéphanie Gieseckes och Tobias Winqvist, som ett av endast två dubbelt felfria ekipage i den 46 starter långa klassen.

5-årsfinalen i 1.20 två faser bed. A/A vanns av Inka Ray/Carolina Määtä, Vännäs som förstafasens enda felfria av de tolv kvalade och blev meetingets bästa unghäst.

Den enda gästrikehästen var Commander med hemmaklubbens Erika Persson som ägare och ryttare. Erika och Commander blev ett felfritt vinnarekipage i lördagens 1.20 avd. B, ett annat av de sju felfria var Gestrike SR:s Louise Gellerstedt/Consensos.

6-årsfinalen i 1.30 A:1a vanns av Acacio-dottern Anemone Q med ägaren Nina Norling, Aros, i sadeln på fyra fel i den förhöjda omhoppningen, efter en felfri grundomgång.

Den andra felfria hästen var Paddy Parsley med Marcus Westergren, som fick åtta fel i omhoppningen.

Hemmahoppen Sabine Persson och Leif Hall red sin Insentia SP, egen uppfödning respektive sin och Eva Sarlinds Naldo i mål på åtta fel i grunden. 14 ekipage var kvalade.

Bollnäs Irma Karlsson blev meetingets bästa junior och Marcus Westergren blev meetingvinnare med Casa de la Marta Bay, sto född -03, efter Casa Grande - Zalmeco.

Mer läsning

Annons