Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif och Balderville tvåa i Horse Show

Arrangerande Gävle ryttarsällskaps ridskolechef, A-tränare och Gävle Horse Shows självaste A-banbyggare Leif Hall tog ledningen med sin dalahäst Balderville ”Ville” i fredagsmorgonens 1.20 A:0 på 0 fel efter en superrunda på 75,83 sekunder. Men han blev omriden av Jessica Öhlander, Årsta Runsten, på sin It’s True, som bara behövde 71,69 sekunder på sig att galoppera runt banan.

Annons

Jessica har ägt nu 15 år gamla It’s True ända sedan fux-isabellstoet var fyra. Hon red i ett högt tempo med snäva svängar i andrafasen och över sista hindret kastade hon tyglarna frampå hästens hals och galopperade sjövilt i mål med hellånga tyglar och galoppsprång.

Red du för långsamt eller tycker du att Jessica red för fort?

 

– Det gäller att chansa och satsa för att vara i toppen. Då gäller det att rida fort. Men jag försökte inte ens att satsa på att vinna, eftersom vi inte haft någon formtopp på sistone, på grund av ”Emmas” konvalescens för en skada. Vi har bara tävlat två gånger hittills sedan dess, så jag är glad över att hon hoppade så bra och att vi var felfria.

De övriga tre felfria var mer i närheten av varandra i tid och placerades i ordningen; hemmatjejen Alexandra Idehäll med Ligist, ponnyryttaren Stina Karlsson, Bollnäs, som nyss har skaffat Quantas och hemmaryttaren Anna-Karin Nilsson med Marick.

Andra dagen blev en mycket gemytlig tillställning under den varma sensommarsolen på den torra och hållbara gräsovalen innanför travbanan.

John Hickey, irländaren som bor i Björklinge och tävlar för Märsta RK blev dagens dubbelsegrare.

Först vann han 1.40 med sin Feliciano-dotter Feeling (32) och därpå 1.50 med Ian, som han äger till hälften.

I 1.40 var precis de sju pristagarna de dubbelt felfria. John och Feeling blev oslagbara på 35,30. Malin Baryard-Johnsson, i år tävlande för Linköpings FRK, blev fyra med Tornesch 1042 och femma med H&M Ravenna. Hemmahoppet Christine Fältström/Corina Z blev sexa.

Leif fick här ett nedslag med sin Killigrews Emperess i Fas 2 och blev tvåa utanför pallen, i mitten av de tre fyrafelarna (= nia).

– Jag debuterade i 1.40 med ”Hajen” = Fly High med ett ner i Fas 1, berättade Christine.

Med sin 6-åring Cumelus blev hon felfri i morgonens 1.20 avdelning B.

– Jag är jättenöjd med Corina och ”Hajen”.

Dagens huvudklass var meetingets första av två Svår 1.50. En värdig vinnare blev John Hickey med Ian, som det enda felfria av de 17 i den A:0-bedömda klassen (= direkt på fel och tid utan omhoppning).

Felfritt över de 13 hindren hoppade både Bollnäs Cilla Tangfelt/Box Car Willie och Kumlas Pia Eriksson/Rölleka. Men det gick för sakta! Ett fel för tid gjorde dem till tvåa och trea med fördel Bollnäs. Cilla som gjort comeback efter ett relativt kort uppehåll för vinterns bröllop och försommarens barnafödande.

Hur det gick för hemmahoppen i 1.50?

Jo så här:

Christine red sin förstahäst Cadet i mål på fem fel, varav ett för tiden.

 

Varför inte felfritt?

 

– Jag red för långsamt mellan ettan och tvåan. Vi kom aldrig igång. Vi svängde i luften och vi fick med oss tvåans övre bom. Den rivningen får jag ta på mig. Han hoppade super! Hans form är jättebra. Han har känts så bra jättelänge. Vi gick ju direkt in i 1.50 utan någon lägre klass innan. Men den viktigaste dagen är i morgon (läs idag) ändå, konstaterade Christine.

Då är det Gävle Grand Prix 1.50 A:1a Winning round som gäller.

Cecilia Hansson red sin förstahäst Navidad. Det blev två nedslag, ett vardera på oxrarna nr 2 och 6 plus två tidsfel.

Vad hände?

 

– Det handlar om så små detaljer, nästan bara en centimeter, om det blir felfritt eller nedslag. Han hoppade bra, kombinationerna felfritt och så, analyserade ”Cissi”. Och avslöjade:

– Jag väljer att inte gå in med ”David” i Grand Prix.

 

Varför?

 

– Han är en väldigt ambitiös häst. Han tar i väldigt mycket. Det är bara två år sedan här på Gävletravet som vi debuterade i 1.20, det ska man inte glömma. Man kan tycka att han har varit med så länge, men så kort tid är det. Han har gått hårt i sommar, i Falsterbo och så. Därför väljer jag bort 1.50 Grand Prix den här gången.

Hur tävlar du i morgon då (läs lördag)?

 

- Jag har min nya hingst Rico med i 6-årsfinalen. Och jag debuterar i 1.40 med Padau, (som vi kallar ”Paddan”). Där ska även Navidad gå.

Mer läsning

Annons