Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovisa och Day Dream etta och tvåa hemma

Värdklubben Gävle ryttarsällskap tog hand om två segrar och tre övriga placeringar i söndagens Toyota Cup i ponnydressyr.
Två av de fem hemmaplaceringarna bärgade lektionsponnyn Day Dream med duktiga Lovisa Carlsson i sadeln – en seger och en andraplats.

Annons

Det var klassen Lätt C:1 som Lovisa och D-ponnyn Dream vann sammanslagna kategori C och D på 66,67 procent av maxpoängen.

Det var GRS som lade beslag på alla tre placeringarna: Varav även tvåan Magic Reaggie är lektionsponny, med Sofia Wikman, 63,70.

Saga Lindberg är bara 10 år. Hon red sin och lillasysters D-ponny Sunny Girl på hedrande 61,85 procent och blev trea.

Lovisa och Dream ledde länge Lätt B:1 kategori D på sina 63,79 procent.

Men dagens allra sista startande, Högbos Madeleine Ljunggren med sin Zacharias, belönades med 66,90 och vann.

På 61,38 procent fick Gävle FRK:s Denise Ödén och Högbos Frida Blomqvist dela tredjeplaceringen på sina Prince v.d Hoge Weide respektive Sylter Red Rover.

Den första GRS-segern av de två tog Amanda Fröberg med privatponnyn Cactus på 65,93 procent och den andra prisplatsen tog Gävle PK:s Mia Ericsson hand om med sin Chagill på 63,70.

En till GPK-seger blev det i Lätt C:1 kategori B genom lektionsponnyn Timmy med Emelie Borgqvist.

Gävle ponnyklubbs Märtha Nilsson red båda sina ponnyer i Lätt B:1 kategori B+C. Först red hon B-ponnyn Zacco på 67,93 procent(!) och tog ledningen.

Senare red hon sin relativt nyinköpte C-ponny Ronaldo på 62,07.

Summa summarum blev att Märtha placerade sig med båda. 67,93 blev oslagbart och dagshögsta procenten.

62,07 räckte till tredjeplaceringen.

Storvik Ovansjös Julia Bäck red ihop 65,86 på sin Country Girl och trängde sig in mellan Märtha och Märtha i resultatlistan.

Utöver Day Dream och Magic Reaggie var även GRS:s lektionsponnyer Nutte, Snowman och Chap Chap med i tävlingen, med sina respektive ryttare Ella Åge, Sigrid Hjelm Redin och Izabella Sjödin.

13 rosetter och presentkort utdelades under dagen.

Mer läsning

Annons