Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madelene och Trust Me T vann dubbelt i Söderhamn

Sandvikentjejen Madelene Nordin blev söndagens dubbelvinnare med sitt hoppglada sto Trust Me T i Söderhamns hästsportklubbs kombinerade regionala/lokala hopptävling.

Annons

Först vann Madelene Nordin från Östanbyn och Trust Me T, som hon ägt i ett och ett halvt år, den andra enmetershoppningen. Det tog ”Madde” endast 19 sekunder att rida runt den andra fasen, son också var felfri. I ett tidigt skede gick de upp i en från början klar ledning. Men sedan kom fler dubbelt felfria ekipage, men inget av de totalt nio dubbelt felfria var snabbare än de 19 sekunderna.

Men när hon red in på banan ville Trust Me T tillbaka ut på framhoppningen igen till de andra hästarna.

– När hon krånglade fick hon se vad som hände. Då red jag på henne som bara den, förklarade ”Madde” sin segertid.

Näst snabbast var Gävle ponnyklubbs (GPK) Louise Pettersson/I’m the One på 20,5. Och femte snabbast blev ”Maddes” tränare Cia Tenggren Frykman, Valbo, med Bäck-Åkes Köster Hästak, som fick sistapriset.

När undertecknad gör upp med ”Madde” om fotografering efter nästa klass blir svaret:

– Vi får väl hoppas att vi då har en till blågul.

Med anledning av Gävleborgs semifinal i stilhoppningen Lamicell Cup ingick i den fjärde, sista och högsta klassen, 1.10, var statusen på denna höjd från lokal till regional.

”Madde” och Trust Me T gör det igen – faktiskt! Reprisen fixar de trots högre/längre och fler hinder längs två fasernas längre vägsträckning. Ledartiden 25 sekunder är det ingen av de åtta värsta konkurrenterna, de felfria i Fas 2, son klarar att sätta emot. Näst bäst blev den ena Söderberg-Anderssons tvillingen Nathalie med sin Gabriell på 26,8. Ekipaget var det stilfullaste och vann därmed Lamicell Cup. Gabriell fick segertäcke. Bollnäs ridsällskaps Nathalie och Gabriell är därmed Gävleborgs representanter i riksfinalen i Hammarö.

Bara två till tävlade i semifinalen; hemmaekipaget Helena Heramb/Qville och Nathalies tvillingsyster Nicole Söderberg-Andersson på sin Aviano 21. GPK:s Gabriella Eriksson/Monte Rey blev trea i klassen och Sandvikentjejen Mathilda Andersson red hem det sjätte och sista priset på sin Dakota 287. Madelene, Cia och Mathilda tävlar för Högbo RK.

GPK:s Josefin Holm red sin Sacculus till tredjeplaceringen i den första enmetersklassen på 0+4 fel. Alva Trané/Bacardi X, Hudiksvall, vann.

Alla de tre ”riktiga” klasserna gick i två faser bedömning A:0/A:0. Inledningsvis fick sju felfria hästar clear round-rosett, varav bara en var gästrikehäst; Anima med Lena Sjöström, Gävle RS, i sadeln.

Söderhamns hästsportklubb gjorde sina absolut första hopptävlingar till en ren succé.

Mer läsning

Annons