Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fina placeringar i Hudik Ryttar cup

Gävle ryttarsällskaps Leif Hall och hans förstahäst Killigrews Emperess fick fyra fel för en nedpetad bom i båda 1.40-hoppningarna i Hudik Ryttar Cup. Det räckte till DM-guld (se separat referat) och en fjärdeplacering.

Annons

Här berättar han:

– Jag är nöjd naturligtvis. Även om det kändes lite stolpe ut i de båda 1.40-klasserna. Hon hoppade bra hela helgen trots att hon hade en klen febrig ryttare på ryggen och att hon själv var dålig i magen. Hon är en kämpe i alla väder! Jag är kanske mest nöjd med Naldos felfria 1.30.

Det var på söndagen det, i den extrainsatta 1.30 bedömning A.

I söndagens Medelsvår 1.40 bedömning A:1a startade 15 ekipage i den öppna avdelningen. GRS:s Leif var två av ryttarna – han red Killigrews Emma Emma och Cilvano Z Sillen:

Med Emma fick han fyra fel på allra sista hindret där översta bommen petades ned. 69,48 sekunder var för lång tid för att ta den fjärde och sista placeringen av de båda 4-felarna. Men var bästa Gävleborgsekipage. Så Tierpsekipaget Helena Tunón/Glitzy, tävlande för Aros RS, blev fyra på fyra fel och 66,51 sekunder. Det skilde 99 hundradelar mellan dubbelnollorna Johanna Melin/Candora, Båstad och Jessika Christensen/Bruce Lee, Näset, så segern gick till Skåne.

I lördagens Medelsvår 1.40 A:0 startade 26 ekipage. Leif var två av ryttarna - han red Emma och Sillen. På 4 fel för ett nedslag tog Emma och han fjärde placering av sju möjliga, som de näst snabbaste av 4-felarna. Utan de två rivningarna hade Sillen och Leif vunnit på sina 72,66… Om inte om fanns… Förra Älvkarlebyryttaren Filippa Granting, numer tävlande för förbundskapten Sylve Söderstrands Jump Club RSF, tog ledningen med sin Canneloni i ett tidigt skede på 0/83,98, men blev senare omriden av Märstas Marcus Westergren med Finja S på noll fel och 78 sekunder. Filippa red ärevarvet näst först bakom glade Marcus som artigt med hjälmen i högernäven vinkade hej till publiken. Och som nr 4 kom Leif.

Gävle ryttarsällskaps Malin Lindberg red sin Renaldo till fjärdeplaceringen i söndagens Medelsvår 1.30 A:0/A:0 med 48 deltagande ekipage. Åtta dubbelnollade. Snabbast av dem var nyblivna svenska mästaren Lotta Schultz, Enköping, med Wakiki.

Marcus Westergren med Olivia var bäst i lördagens 1.25 A:1a av de 61 startande, men GPK:s Malin Hillgren/Ventura of Canadian var bästa Gävleborgsekipage (och vann DM, se separat referat).

Imponerande nog fick GRS hälften av de återstående 14 placeringarna, genom i ordningen Mia Lundbäck/Captain of Canadian, Lotta Eriksson/Rio Grande 6, Leif Hall/Utopia, Camilla Johansson/Clear Boy, Malin Lindberg/Renaldo, Kine Hall/Henke L och Sabine Persson/Insentia SP.

Sabine blev femma med sin Mora och klubbkamraten Maya Nordlund blev sexa med sin L Etoile de Bol på som felfria i båda faserna i söndagens 1.20. Söderhamns HK:s Hannah Åkerblom/Refräng vann den 38 starter långa nationella klassen.

Meetingets allra första seger tog Gävle ponnyklubbs Louise Pettersson/I’m the One. Inledningsklassen var 1.10 två faser A:0/A:0. Gävle RS:s Anna-Mia Nordh/Top Tronic blev femma.

Mera Sabine Persson, Louise Pettersson och Anna-Mia Nordh: I lördagens 1.15 red Sabine egna uppfödningen Landorette SP i samma hovspår som Mora. Med en diff. på 49 hundradels sekunder slog trean Sabine fyran Sabine. Louise blev femma och Anna-Mia åtta av de nio pristagarna. Bäst av de 36 var Helena Tunón/Galej som snabbast av de elva felfria i båda faserna.

Moa och Sympathie blev tvåa i fredagens 1.20 A:0/A:0, efter Team Aspviks Cornelia Berggren/Furstin. Camilla och Clear Boy blev elva av de 16 placerade.

Avslutningsvis är det en man som måste nämnas: John Österdahl - veterinären som red felfritt i tre klasser. Efter många år på tävlingsbanorna, för Älvkarleby ridklubb, avbröt han för det långa pluggandet på SLU. När han nu efter alla års frånvaro gör come back på hoppbanorna ser det ut som om han inte gjort annat än hoppat och tävlat nere i Uppsala. Men hans titel är legitimerad veterinär…

Mer läsning

Annons