Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märtha söndagens dubbelvinnare

Gävle ponnyklubbs Märtha Nilsson blev söndagens dubbelsegrare i Gävle fältrittklubbs ponnydressyr i Toyota Cup. Hon tog en seger vardera med sina Zacco och Ronaldo.

Annons

Det var i Lätt B:1 som Märtha vann, kategori B med Zacco på 71,034 procent och C med nye Ronaldo på 75,517. Dock fick GPK bara tillgodoräkna sig en 10-poängare i Toyota Cup.

Gävle ryttarsällskap var det som fick full poängpott i kategori D genom segern för Irma Björnwall med sin Enets Smirnoff på 69,310 procent.

Andraplaceringen delades mellan lektionsponnyerna Day Dream, GRS och Cindy, HRS, med Lovisa Carlsson respektive Emma Wängelin i sadlarna, på 67,586. Även Allmänt intryck var detsamma. För det fick GRS inga fler cuppoäng i klassen, men åtta gick till HRS. Emma och Cindy vann mycket överlägset i föregående Lätt C:1 kategori D. På dagshögsta 78,889 procent! Lovisa och Day Dream kom tvåa på 71,852 och hemmahoppet Anna Ekberg tog tredjeplaceringen med sin Caddy på 68,519. Hofors RS summerades därmed till 18 poäng.

GRS summerades till maximala 20 poäng eftersom även det nya kategori C-ekipaget Johanna Wachsmann/Whiskers vann C:1-an på 72,963 procent. Även här delades andraplaceringen – av en och samma tjej.

Ponnyklubbens Mia Ericsson var namnet. Hon red nämligen både Halnaker Magician och Chagill på exakt samma tusendels procent, 71,852! Även Allmänt intryck var detsamma.

Gävle ponnyklubb inledde på ett bästa tänkbara sätt med att lägga beslag på 10-poängaren redan i B-kategorin genom Hanna Stolpes seger med sin Sputnik på 59,630. Tala om stolpe in…

38 starter genomfördes, vilket blev en precis tävlingsdag för domaren Elisabeth Blomgren, Järbo, då taket ligger på 40.

Mer läsning

Annons