Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mayas första 1.20-seger med sin Etoile de Bol

Gävle ryttarsällskaps Maya Nordlund vann 1.20 med sin L Etoile de Bol för första gången och var söndagens enda gästrikesegrare i Högbo RK:s regionala hästhoppning med avslutningen i Toyota Cup.

Annons

Klassen var 1.20 meter och avdelning A i två faser bedömning A:0/A:0. Maya Nordlund/L Etoile de Bol var ett av de 77 startande ekipagen – och det bästa. Därmed blev det även Toyota Cup-seger och de tio maxpoängen tillföll Gävle ryttarsällskap. Men Maya nöjde sig inte med segern: Hon red även sin Abbey Girl på 0+0 fel och blev 18:e av de 20 placerade i avdelning Öppen och blev femte i Toyota Cup.

• Grattis Maya, har du vinnit 1.20 förut?

– Tack. Nej inte med den här hästen.

• Hur högt går hon?

– I 1.40. Där har vi tagit två placeringar, förra året, en på DM i Hudik och en på Gävletravet i september.

Näst bästa gästrike i den här söndagens 1.20 blev Mayas tränare Leif Hall med sin förstahäst Killigrews Emperess, som efter skadan på Lugnet i Falun i somras nu gjorde sin andra tävling.

Comebacken gjorde de hemmavid i GRS-omgången i Toyota Cup på sportlovslördagen.

150-kronors presentkort och Toyota Cup-rosett fick även i ordningen Älvkarleby RK:s Lisa Hagström/Adonis 290, Leifs elev Lisa Larsson på GRS-klubbkamraten Erika Perssons före detta Corlana, det för året nya hemmaekipaget Martina Wåågh/La Caramell E, Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren med sin Ventura of Canadian och Älvkarlebys Christine ”Kin” Andersson med egna uppfödningen Corrazone.

Nämnvärd är även Bollnäsjunioren Irma Karlsson som här blockerade två placeringar ihop när hon spöade sig själv med 47 hundradels sekunder; fyra med Cornesco LJ och femma med Family Affair.

Samma inbördes ordning blev det sedan i dagens huvudklass, 1.30 bedömning A:1a: Fjärdeplaceringen med Family Affair kvarstod. Men med Cornesco LJ blev det avancemang minsann – till seger.

Irma stod nämligen för två av grundomgångens hela 16 felfria av 39 möjliga som över höjda/längda hinder fick göra upp i omhoppningen om de tio placeringarna. Hon nollade förstås med båda.

Maya Nordlund/L Etoile de Bol nollade också och fick nöja sig med femteplatsen, men var bästa gästrike, vann Toyota Cup och premierade GRS med en till fullpoängare.

När Leif Hall red för seger på Cilvano Z och så fort och snävt som möjligt, var de felfria på nr 1, 2, 3, 4a+b och 9 hade de dock inte turen på sin sida när den icke felbelastande snedplankan i näst sista hindret föll, 6b räcke. För efter landningen och ett galoppsprång föll även överbommen = 4 fel.

De var felfria på det sista, 10 oxer och galopperade i mål som omhoppningens snabbaste. Som snabbast av de sju 4-felarna var Leif och ”Sillen” sexa och sista ekipage i den öppna klassens ärevarv och näst först i cupens ärevarv.

Leifs elev Sandra Höglund red sin Lamborghini SN till sjunde respektive tredje placering. ”Kin” och Corrazone blev tionde pristagare i klassen och fjärde i cupen.

Gävle ponnyklubbs Kristina Klasson och hennes Glühende Glüwein brukar kunna vinna 1.10. Men det gjorde Josefine Eriksson/Velvet från Sollentuna över 70 konkurrenter. Men ”Stina” blev trea i klassen och vann Toyota Cup.

I resultatlistan hoppade sedan nio ekipage in innan det var dags för näst bästa gästrike, hemmatjejen Sofie Engström, som med sin Nevers de Vesquerie blev andrafasens långsammaste av de som klarade maxtiden och blev 13:e respektive tvåa.

Klubbkompisen Karin Bjurman Dyremark red sju hundradels sekunder för sakta på sin Philadelphia för att bli dubbelnolla, men fick ändå 14:e-priset i klassen och cupens tredjepris.

GRS fick klassens första Toyota Cup-poäng genom Anna-Mia Nordh med sin Top Tronic som 15:e respektive fjärde ekipage.

Ett tidsfel drabbades även hennes klubbkamrat Malin Lindberg av med sin Renaldo = placering 16/5.

Inte mindre än 27 Toyota-rosetter utdelades och 29 blev utan i inledande enmetershoppningen Clear round.

Mer läsning

Annons