Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa och Casiopeia 2 Kür-trea i elittävling

Torsåkerstjejen Moa Morell Trolin, 14 år, Högbo RK, kom på en hedrande 3:e-placering på 65,92 procent i sin Kür-debut när hon red sin D-ponny Casiopeia 2 i stora 3-dagars dressyrtävlingar i Kungsbacka i Allhelgonahelgen.

Annons

Moa red ”Pia” i en klass per dag, med Küren som avslutning. Så här gick det:

Moa red på 63,77 procent:

– ”Pia” var superfin. Men jag hade sex jättestora missar. Dessa drog ned mycket på tre domare. Hon bytte galopp och galopperade där det skulle vara trav. Jag har tränat med henne mycket på Küren, med galoppfattning efter inledningshalten. Jag var inte tillräckligt tydlig i igångsättningen efter halten.

Moa red på 62,67 procent:

– Jag hade inga missar i den här klassen, men hon var spänd som en fiolsträng.

Moa red på 65,92 procent, 3:e placering.

– Hon kändes jättebra. Allt stämde på framridningen. Hon blir taggad när hon hör sin musik, då bytte hon i förvända galoppen. Hon älskar Kürmusik. Vi fick 8:or på skrittpiruetterna, det har jag aldrig fått på ”Pia”, det är tack vare mammas hjälp på framridningen. Vi fick 8:or även på ökade traven och halterna.

– Skitkul! Jag ser redan fram mot nästa Kür i mars i Hästhagen.

– Jag och ”Pia” tränar för Uffe (Lind) varje onsdag (i Bro, Storvik) och varje fredag (på Fältis). Vi ska på landslagsträning den 22-23 november på Grevagården i Skövde. Vi i Spetsgruppen rider för Gustaf Svalling, (internationell domare från Stockholm, red:s anm.), dessutom kommer Jan (Brink upp från Hässleholm, red:s anm.) för att se på, hålla föreläsning och svara på frågor från oss ryttare.

Mer läsning

Annons