Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa och Lavell vann högsta klassen

Hemmahoppet Moa Grönkvist/Lavell vann högsta klassen i Hofors ridsällskaps lokaltävling i ridhästdressyr.

Annons

Hemmasegern kom i lördagens huvudklass, den avslutande Lätt A:6 på kandar.

Moa red ihop 67,21 procent och tog hand om den enda placeringen. Närmast sörjande var vinnaren i Lätt A:4 innan, Gävle ryttarsällskaps Karin Aasa, som i den klassen red sin Donovan på dagens högsta procent, 68,05. Närmast slagen på den andra placeringen Ockelbos Therese Stensson på sin Matisse på 61,46.

Den andra klassen, Lätt B:1 Bastubutiken.se vandringspris, gick i Österfärnebo RS:s anda: Maya Olsson vann med sin Casino på 64,48 procent och tog täten av sviten ÖRS:are i resultatlistan; Anette Eriksson/Solist tvåa och Julia Öhman/Dra Tamm trea. Älvkarleby RK avrundade prisceremonin genom Johanna Karlsson/Lightning.

Vandringspriset är nyinstiftat för i år och Maya får ståta med pokalen hemma i Wij, Torsåker, till nästa års tävling. Som minne för alltid fick hon en i miniatyr.

Dagen inleddes med Lätt C:1 clear round, där bara Anette med Solist klarade godkännandegränsen och hon gjorde det på exakta 60,00 procent.

Gränsen sänktes dock till 55 procent och därmed var både Johanna/Lightning, hemmaekipaget Emma Zettlin/Zimon, Årsunda HK:s Åsa Öhlander/Duchesse och Ockelbo RF:s Emma Ebenfelt/Roger Ass godkända och fick clear round-rosett.

Den för året nyskapade tävlingen, som är en ersättning för den traditionsenliga Långfredagsdressyren, kommer att bli HRS:s nya tradition som septemberdressyr.

Annons