Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina, Johanna och Pernilla vann Gävle RS-genrepet

/
  • Nina Göransson/Emmy Sky, Älvkarleby RK, vann huvudklassen 1.30 på GRS.
  • Hemmaekipaget Pernilla Berger/Coockie vann enmetershoppningen – igen.

Älvkarleby RK:s Nina Göransson vann 1.30, Gestrike Sportryttaren Johanna Frunck vann 1.20 och hemmaryttaren Pernilla Berger vann 1.00 på söndagen i Gävle Ryttarsällskaps regionala genrep inför Horse Festival om en knapp månad.

Annons

Det var med Sara Donnerståls Emmy Sky som Nina Göransson i Älvkarleby Ridklubb vann den 22 ekipage stora Medelsvår 1.30. Det var exakt de sex ekipagen med noll totalfel efter två faser som inbördes fick dela de lika många placeringarna inför näst intill fullsatta ridhusläktare. Gestrike SR:s Johanna Frunck fick med sin Jou Body Luck V nöja sig med andraplatsen och likväl som Älvkarleby RK:s Madelene ”Madde” Härdin fick med den sjätte på sin nya Valvados.

Det var med Cecilia Tenggren Frykmans uppfödning Monte Catini som Johanna vann 1.20 med samma bedömning. Två ekipage med noll totalfel blev lottlösa, men de elva främsta fick placering till publikens ovationer. Leif Hall gjorde två starter. Den ena var här med sin egen Clear Boy. De kom femma. Och slog närmast Älvkarleby RK:s Lotta Sjöberg med Anton Gavellis Vidocq. Och efter Gestrike SR:s Madelene Söderberg-Andersson/Zideminka red hemmatjejen Frida Rosén Åström in på sin Gala de’l L’impereable.

En hemmatrippel tog GRS-trion Pernilla Berger, Frida Karlsson och Olivia Agebro i enmetersklassen bland 41 medtävlande. Efter förra helgens framgångar var Pernilla ”Penny” Berger på hugget igen och hon hade Coockie med sig, hon var med på noterna - igen. De vann igen! Närmast över klubbens Frida Karlsson på sin Secret Rose och Olivia Agebro på privathästen Quizkid. Och deras klubbkompis AnnaMia Nordh kom på nionde placering med sin Carnival E, som den inbördes sista av de nio dubbelnollorna. Dock inte att förglömma sjunde- respektive åttondeplatserna för Gävle PK:s Marie-Louise Proos/Lobby och Älvkarleby RK:s Linnea Pettersson/Doloma.

Tre hemmaekipage trängde sig in bland de 11 pristagarna i 1.10-hoppningen: Leif gjorde här sin första start för dagen, nu med Kines Lorrha och tog dagens första femteplacering. Bakom i ärevarvet red eleven AnnaMia på Prix av Ena. Och lilla Thea Lindberg red skolhästen Xamir Interagro till elfteplaceringen, som det näst snabbaste Fas 2-ekipaget av de sju 4-felarna. Storbyns Gabriella Persdahl/Gruvy Baby vann.

Ridskolechefen, A-tränaren och A-banbyggaren Leif Hall designade banorna - som vanligt. Vad har han att informera om och hur summerar han söndagen i Lervik?

– Vi hade tur med vädret. Därför kunde vi ha all framridning och framhoppning ute. Det blev bra därute. Och jag hade fria händer att bygga banorna på hela ridhusytan. Jag hade både en 3- och 2-kombination i de högsta klasserna, vilket det bör vara den här årstiden. Det är viktigt inför säsongen att få hoppa på sådana banor. Vi ligger fortfarande på och väntar på ett till ridhus. Det finns inte någon klubb i Gästrikland som kan arrangera elithoppningar inomhus.

Ni har byggt en till ny port på ridhusets långsida?

– Ja, det är en port direkt mellan framhoppningsbanan och tävlingsbanan. Det är en liten förbättring men som spelar stor roll. Det blir inte så trångt som i porten på kortsidan.

För två veckor sedan arrangerade ni en likadan ponnyhoppning. Det är väl fina genrep inför Horse Festival om knappt en månad?

– Ja, det är på de här båda tävlingarna som vi ser vad vi går för, vad som är bra och vad som måste ändras. Det fungerade riktigt bra!

Mer läsning

Annons