Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Eriksson kommer till Högbo

Landslagsryttaren Peter Eriksson kommer till Högbo.
Det är ridskolechefen Cia Tenggren Frykman som lyckats få honom att komma till Högbo ridklubb och hålla en 2-dagars hoppkurs fredag-lördag den 12-13 november.

Annons

Peter Eriksson gästade Gävleborg och Söderhamnsortens ryttarförening så sent som första veckoslutet i oktober, där han höll clinic med Leif Hall som en av de ridande och flera gruppers träning med Cia som en av ryttarna.

Peter Eriksson är född 1959 i Strövelstorp i Kristianstads län, är svensk ryttare i hoppning, bor på Flyinge och tävlar för Flyinge hästsportklubb. Hästen han tävlade med under OS i Aten heter Cardento.

Peter Eriksson var förste svensk att ta sig in bland de 20 bästa på världsrankinglistan, han var sexa med Robin Z i Världscupfinalen i Göteborg 1995. Han har ett flertal internationella Grand Prix-segrar och i VM i Jerez var Peter med i sensationslaget som tog silver.

Peter arbetar på Flyinge och har nyss anställts som unghästchef efter Jens Fredricson som nyss blivit hopplärare på Strömsholm. På fritiden ägnar sig Peter gärna åt en annan fartfylld sport, nämligen motorsport med många hästar under huven – racing. Han har segrar också bakom ratten på sin egen ägandes Porsche.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons