Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridläraren: "Alla ska trivas här på Fältis"

/
  • 22-åriga Emilia Dahlbom äger lika gamla hästen Anne-Marie som hon tävlar i både hoppning och dressyr.

Emilia Dahlbom från Gävle jobbar som ridlärare på Gävle Fältrittklubb och har därför utbildat sig på Ridskolan Strömsholm.

Annons

Emilia Dahlbom, 22 år, har 14 egna ridlektioner i veckan, från nybörjare och uppåt. Hon har även lite extra ansvar över lektionsverksamheten. Hon arbetar 60 procent.

Emilia har för två år sedan gått yrkesutbildningen SRL I = Svensk ridlärare Level I som varade i 6 månader.

– Jag vill gå även tvåan när det finns tid till det, men just nu finns inte den. Jag har gått de obligatoriska förberedande utbildningarna Ungdomsledarkurs och Ridledarkurs. Efter dessa blev jag tilldelad att hålla egna ridlektioner.

Hon själv började rida som 7-åring.

– Ja, det var mamma som tyckte jag skulle börja. Då blev det först Blå Stjärnan med shettisar.

Därefter blev det Gävle Ponnytrav i väntan på plats på ridskola. Platsen blev Gävle Fältrittklubb och då satte det fart, där hon fortfarande håller till.

Emilia hade sedan hon var 14 stått med sin ridlärare Sara Evertsson på lektionerna. Hon fick vid 14 års ålder börja tävla ridskoleponnyn Picasso i hoppning. Vid 16-årsåldern började hon rida Saras lika gamla häst Anne-Marie som hon sedan köpte. Henne började Emilia tävla i hoppning.

– Senare även i dressyr, då det känns som hon börjat bli lite gammal.

Vad är nu ditt mål som ryttare och ridlärare?

– Det är väl alltid att fortsätta utvecklas både som instruktör och ryttare. Jag tränar för Niclas Ålund i hoppning och Johanna Åslund i dressyr. Anne-Marie har som högst gått 1.20 hoppning och Lätt A:4 dressyr. Och så vill jag fortsätta ta ansvar för ridskolan.

Vad är ditt mål med ridskolan?

– Att lektionsverksamheten utvecklas, att få fler ridande och att alla ska trivas här på ”Fältis”.

Mer läsning

Annons