Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronja och Tham vann dubbelt i Svärdsjö

Hofors ridsällskaps Ronja Skoglund blev dubbelsegrare med sin ponny Tham i Svärdsjö RK:s 2-dagars lokaltävling i hoppning.

Annons

Det var på lördagen som ponnyryttarna hoppade. 14-åriga Ronja red sin 11-årige Tham till två segrar i kategori C.

Först vann de Lätt C efter en felfri både första och andra fas. De slog 26 övriga ekipage, varav närmast Högbo RK:s Stina Dufva på sin och storasyster Elins Stenbroåsens Merlin med 1,9 sekunder.

I Lätt B direkt på fel och tid vann Ronja och Tham på den kortaste tiden av de två felfria ekipagen. Marginalen var 3,4 sekunder till Åsebos Tove Forsberg på Esmeralda.

Med och delade på Clear round-rosetterna i Lätt D var tre Hoforsekipage; Emma Björtoft/Piazon och Rebecka Lindqvist/Farin i kat. C, samt Michelle Pettersson/Kill Roy i D.

På söndagen hoppade ridhästryttarna. Hofors RS:s Madelene Ljung tog två placeringar med sin första stora häst Chamonix.

Först den fjärde i enmetersklassen med två faser, delat med Insjöns Marit Björn på Rozetta, där åtta av de tio pristagarna var dubbelnollor.

Därpå tog ”Madde” den sjätte och sista placeringen i 1.10, som snabbast av de sex med fyra fel i Fas 1. Men strået vassare var Gävle RS:s Hanna Wahlqvist med Bamba OTL, som blev ett av tre ekipage på 0+4 fel och kom femma. Hofors My Henriksson red sin unga relativt nya Bella till en felfri seger i 1.00 avd. B, delad med fyra övriga.

Storvik Ovansjö RK:s Ida Andersson/Johnny Walker och Ovansjö RS:s Josefin Hellbom/Ovina fick Clear round-rosett i 0,90-hoppningen, efter det att Högbo RK:s Jennie Andersson/Chablis fått en i den sällsynta 0,80.meter.

Mer läsning

Annons