Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra och Matilda tog topplaceringar i Avesta

Tierps ryttarklubb fick två vinnare i Avesta RK:s rekordstora 3-dagars lokala/regionala och traditionella Avesta Sommarmeeting i hästhoppning.

Sandra Jacobsson toppade 1.20 med sina två hästar och Matilda Höglund vann 1.10.

Annons

Sandra Jacobsson tog över hela 1.20 Ackumulator bedömning A:0 på söndagen och satte alla de 73 konkurrenterna på plats. Redan som startnummer 10 tog hon ledningen med sin större Mirantos på de 65 maxpoängen och de snabba 53,8 sekunderna. Klassen gick och den som klarade sig närmast var veterinär Anna Dahlsten, Falu RS, med Rembrant B på 56,8.

Sandra och Mirantos T var orubbliga. Avslutningsvis kom Sandra själv med sin mindre Little Prince. Givetvis hade hon samma taktik som med Mirantos och red i samma hovspår.

Segern hägrade naturligtvis för ”vinnargalningen” Sandra, frågan var bara med vilken av de båda hoppglada valackerna hon skulle vara bäst. Full poäng och klockorna stannade på 54,8. En sekund slog Mirantos Little Prince med! Och Anna förpassades till tredjeplatsen. 4 500 riksdaler fick Sandra den sponsrande sparbanken att punga ut med och hon var såå lycklig.

Matilda Haglund red Cellana VH Schaarbroek till sin seger i lördagens lokala 1.10 i två faser A:0/A:0. Hon snuvade 55 övriga ekipage på segern. Dubbelnolla blev även Gestrike sportryttares Anna Aneklev med Zandor Griftenstein’s och placerades på 13:e och sista placering av båda fasernas felfria.

Gävle ryttarsällskaps Anna-Mia Nordh kom trea två gånger på lördagen:

4 Först med Casal E i 1.15 A:0 som det tredje snabbaste ekipaget av de 16 felfria. Högbos Mathilda Andersson var med sin Dakota 287 den långsammaste av dem. Matilda och Cellana tog den 19:e och sista placeringen på fyra fel. Antonia Lönberg, Märsta, vann med en av sina alla hästar i den fullproppade bussen.

4 Därefter med Top Tronic i 1.20 två faser A:0/A:0 som den tredje snabbaste av de sju dubbelnollorna. Aros Rebecca Taxén tog har en av sina segrar, nu var det förstahästen Immelman som gällde och ytterligare 46 konkurrenter var slagna.

Ch(K)ristina var gästrikenamnet i lördagens enmetershoppning. ”Kicki” Persson, Gestrike sportryttare, blev tvåa med sin Kasiopaja och ”Stina” Klassen fyra med sin nye Marino. Elva av de 25 ekipagen nollade i den första fasen och galopperade med automatik direkt över till den andra. Här tog Rebecca Taxén hem segern med Any Break.

Högbos Alexandra Hadin var den enda placerade gästriken i fredagens en meter med familjehästen Li-Li, åtta. Rebecca och Any Break vann även här och över ytterligare 45 deltagare.

Gestrike sportryttares Matilda Öling placerade sig med egna Lady Lamai i meetingets huvudklass, söndagens avslutande 1.30 en omgång A:0 och en Winning round A:0. ”Mattis” och ”Mai” var ett av de 14 felfria ekipagen i första omgången som var felfria och kvalificerade sig till den andra och förhöjda rundan, typ omhoppning. Detta enda gästrikeekipaget fick där för två nedslag och placerade sig som nia. Vann över alla de 50 konkurrenterna gjorde Avestaklubben Storbyns ryttares Ida Eliases Hallklint med sin Maestro som de snabbaste av de fyra felfria.

Älvkarlebys Lina Wittlåck/For Frido delade andraplaceringen med tre övriga 4-felare i 1.15-klassens avdelning B och Högbos Frida Hellbom red egna uppfödningen La Cantez till seger i fredagens 1.00 meter delad med elva övriga felfria i B-avdelningen.

Mer läsning

Annons