Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Gävle FRK:s nya verksamhetschef

Gävle fältrittklubb anställer Sara Sundin som tillfällig verksamhetschef.

Annons

Medan Sara Evertsson är tjänstledig som ridskolechef för ett års studier på Ridsportens Folkhögskola Strömsholm, anställs Sara Sundin som tillfällig verksamhetschef.

Hon anställs på 50 procent mellan den 15 oktober i år och den 31 maj nästa år.

Sara kommer att ha det övergripande ansvaret för föreningens verksamhet, på ridskolan såväl som på privathästverksamheten. Hon kommer mest att jobba på kontoret och ha ansvar för de operativa, strategiska och ekonomiska delarna av verksamheten. Att jobba med klubbens ”Målbild 2012” ligger som grund i hennes arbetsuppgifter. Sara kommer även att vara i stallet och i ridhuset, där hon även kan hoppa in som instruktör vid behov.

Det var ett 20-tal sökande till tjänsten, det blev Sara Sundin som fick den.

Sara är 31 år gammal, bor i Gävle och är biolog. Hon jobbar heltid på Länsstyrelsen med utrotningshotade arter, för tillfället som samordnare och projektledare. Hon tar där ut tjänstledighet för att gå ned på halvtid.

– Jag är jättepeppad, verkligen! Det känns som det finns goda förutsättningar. Folk är optimistiska, positiva och ser med tillförsikt på framtiden. Det känns som ett tacksamt läge att börja nu. Jag känner mig jätteivrig att starta. Samtidigt måste man vara ödmjuk. Det är en svår uppgift, säger Sara.

– Det här känns helt rätt, det ska bli skitkul. Det är det som styrelsen har dragit ett tungt lass med som vi nu lägger över på Saras axlar, kommenterar styrelseledamot Jonas Ericsson..

Sara Sundin har ridit på Gävle Fältrittklubb de senaste åren. Hon äger treårige hästen Nicke Lilltroll, som hon köpte i december förra året i Sala. Hon rider även hoppspecial på onsdagarna på skolhästen Indekks. Som liten började Sara rida på Gävle ponnyklubb. Först tävlade hon ridskoleponny och senare egna ponnyn Popcorn.

Ganska tidigt, vid 16, köpte hon stor häst, svenska halvblodet Joplaya. Det var hoppning som gällde, frånsett någon dressyr ibland. Hon fortsatte tävla för Gävle ponnyklubb, där hon också arbetade som ridinstruktör. När Sara blev 20 sålde hon Joplaya och var utan häst. Hon flyttade till Stockholm för att i sex år plugga till biolog. Därefter flyttade hon tillbaka till Gävle och fick det arbete på Länsstyrelsen hon har idag, som naturvårdsbiolog.

Mer läsning

Annons