Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Henrietta är i en egen klass

Storvik Ovansjö-ryttarinnan Sara Henrietta Bergström Källström blev det segerrikaste ekipaget när SM-tävlingarna i Helsingborg avgjordes. Toppar i klassen Prix St Georges.
– Den bästa jag gjort!

Annons

Två segrar och en andraplats blev helgens facit.

Arrangerande Helsingborg FK samlade hela dressyreliten den gångna helgen.

Dels arrangerades SM för seniorer och unga ryttare (UR), utöver detta stora startfält i kringklasserna. Här dominerade vår Sara Henrietta Bergström Källström.

– Jag får inte starta UR-SM, eftersom jag ridit junior-SM på mina hästar tidigare i år. Lite tråkigt känns det, var hennes kommentar.

– De klasser jag red var i stort sett detsamma och min sista klass hade till och med högre svårighetsgrad än UR-klasserna.

Jan Brink (Sara Henriettas tränare/mentor) och hästen Briar tog sitt sjunde SM-guld och blir i och med detta historiska. Silver till Faluekipaget Minna Telde/Don Charly. Bronset till Gävleborgsekipaget Maria Eriksson/Galliano, Edsbyn. Nu har vi två SM-medaljer detta år i distriktet, sedan tidigare Sara Henriettas guldmedalj i junior-SM och nu Marias brons. Imponerande facit för en relativt liten dressyrregion.

Berätta lite om tävlingarna Sara Henrietta.

– Jag red tre klasser, Medelsvår A:1, St Georges och Intermédiaire I. De två första vann jag, den i ”George” var en av de bästa vi gjort i år, vi fick 72,6 procent. Jag tror det var hela fyra procent före tvåan. I den avslutande Intermédiairen räckte det inte riktigt hela vägen, men Jennie (Larsson, Lövsta) var väl värd segern, avslutar hon.

Sporten granskar startlistorna och finner att den 18-åriga Kungsgårdenjunioren återigen oblygt lämnat största delen av den Svenska senioreliten bakom sig!

Mer läsning

Annons