Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Henrietta och Garcia – ett guldteam i SM

Suveräna Sara Henrietta släppte inte förbi någon i de unga ryttarnas SM. Hon var i klar ledning efter de två inledande SM-klasserna och med seger i küren blev Sara Henrietta B.Källströms SM-guld för young rider ännu mer säkert.

Annons

Sara Henrietta Bergström Källström tävlade med båda sina hästar ginatricot Diezel och ginatricot Garcia i SM. Men i finalen, där det är en häst som gäller, föll valet på Garcia.

– Jag kan henne utan och innan och hon känns säkrare just nu, då hon faktiskt är regerande nordisk mästare, säger Sara Henrietta, som red hem en enkel guldmedalj, med sig själv som närmsta konkurrens i kvalen.

Saras beslut att välja ginatricot Garcia (sto född -96, efter Bernstein - Brisad, uppfödare Lars Andersson) till finalens kür var ganska naturligt, resultatet blev 73,35 procent.

– Men säker på seger kan man aldrig vara, menar hon.

– Vad som helst kan hända i tävling. Man kan aldrig ta ut något i förskott. Vinnar-küren satt som den skulle, men det blev lite snurrigt i en bytesserie.

– Det var mitt fel. Jag koncentrerade mig på räkningen och kom av mig och fick lägga in några extra byten på böjt spår istället. Det blev riktigt bra. Min bästa räddning hittills faktiskt, säger Sara Henrietta och skrattar.

– Vi har varit jämna och ett bra team hela helgen. Küren fungerade också och gav oss en fin avslutning på SM, tyckte Sara, som gör sin andra säsong i åldersklassen och som inklusive juniortiden fick sitt femte raka SM-guld.

För Johanna DueBoje blev det andra plats i klassen och SM-silver.. Bronset vanns av Sara Skeppstrand som var trea även i küren.

Med den utgången blev SM även en stor seger för fadershingsten Bernstein, som pappa till samtliga medaljhästar samt till segraren Beckham i Junior-SM.

– Strömsholm var vackert som alltid, mycket proffsigt och välarrangerat. Funktionärerna räddade genomblöta banor med hårt arbete, berömmer Sara Henrietta.

Sara Henrietta och Garcia – ett suveränt guldteam i SM

Mer läsning

Annons