Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sitsprojektet” i Kungsgården

Kungsgårdens ryttarklubb (KRK) har för fjärde året ansökt och erhållit pengar från Idrottslyftet. Årets projekt har temat ”Sitsprojektet”. Sju tjejer har antagits. På söndagen hölls Kick Off.

Annons

Idrottslyftet gäller klubbprojekt för ungdomar upp till och med 25 år. Av de som sökt till Kungsgårdens ryttarklubbs ”Sitsprojektet” – ungdomssatsning med fokus på ryttarnas sits - har sju tjejer mellan 9 och 16 år antagits: Julia Brander Björk, Matilda Nyström Hemlin, Elina Sigvardsson, Andrea Törnhult, Maja Bywall, Wilma Murhagen och Zandra Molin.

Platsen var ridhuset i Kungsgården med clinic på programmet. Sara Olofsson berättade grundligt om sitsen i allmänhet och den lodräta sitsen i synnerhet. Patricia Lüdke demonstrerade sits och inverkan ridande hästen Babe som longerades av matte Madeleine Hansson. Dagen avrundades på pizzerian.

– Denna första dag uppskattades verkligen, konstaterar Sara, Patricia och Madeleine nöjt.

Sju ridtillfällen blir det: Den 11 mars kommer Traudi Björling från Täby som tränare. Även Cecilia Tenggren Frykman, Valbo, i hoppning och Maria Eriksson, Woxnabruk, i dressyr kommer att anlitas.

De tidigare tre åren i klubben har Idrottslyftet använts som träningsbidrag till ryttarna. Olika vardagsträningar för klubbens egna instruktörer Sara Olofsson, Patricia Lüdke, Tuula Johansson, Daniella Sebelius och Madeleine Hansson. Eller spetsträningar. En föreläsning har hållits av leg. sjukgymnast Birthe Vogelius från Västerås, som till Birgittagården i Kungsgården lockade fullt hus av övriga betalande hästentusiaster.

Mer läsning

Annons