Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköterskorna Anna och Linda driver ridsportbutik

Anna Hodin och Linda Rönn från Torsåker både driver butik och rider – på fritiden. Till vardags arbetar de som sköterskor.
– Intresset för hästar och ridsport ledde till en butik, förklarar de glada tjejerna.

Annons

Tandsköterskan Anna Hodin och sjuksköterskan Linda Rönn är kompanjoner. Och släktingar. Anna är moster till Linda. Anna bor i Torsåker. Linda bor i Storvik men är uppväxt i Torsåker. Anna har numera inga hästar, men det har Linda hemma på hästgården.

– Anna hjälper mig med hästarna och stallet, berättar Linda.

– Vi är de enda i hela släkten som håller på med hästar, skrattar Anna.

– Och det är mosters fel att jag rider, skrattar Linda.

Det är nu tre år sedan de öppnade hästsportbutiken Solberga häst & ryttare. På nedervåningen i Annas föräldrahem i Solberga, Torsåker. Vägg i vägg med den enda bilaffären i Hofors kommun som Annas pappa Sten tidigare delade med Bo-Göran Lundqvist i många år, men som numera drivs av Annas son.

När undertecknad på lördagsförmiddagen åkte dit för att se om parhästarna Annas och Lindas ridsportbutik fanns kvar, hjälptes de åt som expediter medan det dukades upp med kaffe och Stens hembakta butterkaka i rummet innanför, där det för länge sedan snickrades kistor.

Tidigare fanns en annan hästsportbutik i Torsåker och senare en i Hofors, men numera är Annas och Lindas den enda i kommunen. De har även web-försäljning via hemsidan.

• Vad var det som gjorde att ni kom på idén med butik?

– Vårt ridsportintresse, spännande att prova, svarar Anna.

– Att prova något nytt, en utmaning, svarar Linda.

– Intresset för hästar och ridsport ledde till en butik, sammanfattar de.

• Hur känns det nu efter tre år?

– Det är roligt med kontakten vi skapat med alla människor. Vi åker mycket på mässor.

• Har ni rätt sortiment i lilla Torsåker?

– Det är väldigt svårt att veta vilket sortiment man ska ha. Grunden har vi och vi försöker hela tiden anpassa sortimentet till behoven. Vi hjälper till med tips, råd och utprovning. Alla ska vara nöjda när de går ut härifrån, förklarar de glada hästtjejerna.

• I butikskonceptet ingick från början även föreläsningar, men inte nu längre?

– Vi planerade för föredrag om häst. I början genomförde vi en föreläsning om munvård och en om foderlära, berättar Anna.

– Men Mariana Femling i Hästlyftet ordnar hela tiden bra föreläsningar i närområdet, så vi hänvisar dit i stället, berättar Linda.

– Nu måste jag åka hem och rida, säger Linda vid 14-tiden och Anna stänger butiken för i dag.

Mer läsning

Annons