Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina och Mr Merlin tog täten direkt

Högbo ridklubbs Stina Dufva vann fälttävlan med sin ponny Stenbroåsens Merlin i Runsten i södra Stockholm på lördagen.

Annons

Stina Dufva vann klassen P90 med sin Stenbroåsens Merlin.

– Det regnade hela dagen och vi var dyblöta, men Merlin skötte sig super. Vi ledde ända från dressyren och genom hela tävlingen. I dressyren fick vi 44,3 straffpoäng, jag var inte supernöjd med ritten, men det var bra poäng.

– I hoppningen regnade det jättemycket och det gick knappt att hoppa fram, så på framhoppningen ville inte Merlin hoppa. Men sedan väl inne på banan hoppade han jättefint, men vi fick tyvärr ett pet, vilket gav fyra straffpoäng till. Eftersom vi hade bra poäng efter dressyren spelade det ingen roll, vi ledde fortfarande. I terrängen var banan jätteblöt, men vi tog oss igenom den, endast två sekunder efter optimaltiden och det gav oss 0,8 straffpoäng. Vi slutade totalt på 49,1 straffpoäng, tre straffpoäng före tvåan, kommenterar Stina.

Det var hon och två Hoforsare som var med på ponny från Gästrikland: Alma Forsberg med sin Mowgli i klassen Lätt och kom oplacerad sjua på 67,3 straffpoäng.

I Debutant red Thea Berglund ihop 58,5 på sin Ahmo i dressyren, men därefter red hon fel väg i hoppningen.

Det var Stora Wäsby som höll i tävlingen men den gick i Runsten.

På söndagen var det stora hästar.

På tre ställen i resultatlistorna finns Hofors ridsällskaps Ebba Rosendal registrerad:

1) Sjunde placering med Shakira i Debutant på dressyrens 55,5 straffpoäng, efter felfria rundor i både hoppningen och terrängen.

2) Tionde placering med Flux på totala 53,7 straffpoäng, efter 52,9 i dressyren, noll i hoppningen, samt noll i terrängen på hinder men med 0,8 för tiden.

3) Oplacerad 13:e plats med Royal Groom xx på totala 65,5 straffpoäng.

Klubbens Emmelie Rudberg red i Lätt ihop 59,3 straffpoäng i dressyren, fick fyra i hoppningen och det blev uteslutning i terrängen.

Mer läsning

Annons