Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnfylld Gävle Horse Show drar igång

Malin Baryard-Johnsson kommer till Gävle Horse Show! De 3-dagars nationella hästhoppningarna går det här veckoslutet på Gävletravet för femte året i rad och det är första gången som Malin deltar och tävlar i Gävle över huvud taget.

Annons

Malin Baryard-Johnsson, som i år tävlar för Linköpings FRK, startar med fyra hästar, två av dem är godkände hingsten Tornesh och stoet H&M Ravenna.

Ett annat affischnamn är Cathrine Silfverling, som är bosatt i England men som nu är hemma i Stockholm några veckor och tar Gävletävlingen som ett sista genrep inför SM. Hon rider Nibero, som tidigare tävlades av Margareta Bäckström, Näset. Cathrine och Nibero hoppade nyligen 1.60 hemma i Hickstead, där det blev ett nedslag på det allra sista hindret.

Övriga meriterade deltagare i 1.50 fredag och lördag är Therese Svedlund, Hamre, som aldrig missar en Gävletävling, Ulrika Karnéus, Södertälje, Pia Eriksson, Kumla, som utan felridningen på sista hindret hade vunnit huvudklassen i Tierp, samt Bollnäsarna Cilla Tangfelt, som efter barnafödandet rev sista hindret i Tierp med Box Car Willie och en något ringrostig Gabrielle Young Shing Pettersson med Abcea.

Klassens hemmahopp är Christine Fältström/Cadet, Cissi Hansson/Navidad, samt tränaren, ridskolechefen och banbyggaren själv, Leif Hall, i sin andra tävling med Killigrews Emperess efter hennes skada. Dessutom startar Leif henne i övriga klasser, liksom Callaway, Balderville och sjuårige nytillskottet Miss Curie, samt en fyraåring. Sandra Höglund planerar för att debutera i 1.40 med Lamborghini SN som kval till Junior-SM.

5- och 6-årsfinaler med två kval i 1.20 är unghästarnas huvudnummer. 16 går till de respektive finalerna. Till 5-åringarnas klasser är 31 anmälda till Kval 1 och 28 till Kval 2, medan det till 6-åringarnas är 21 respektive 20 anmälda.

– Det är bra startfält bland sexåringarna, en del av dem gjorde det riktigt bra i Falsterbo, berömmer Leif.

Agria Hopphäst går som stilhoppning i torsdagens 1.20 om en plats i Globen.

Första året på Gävletravet körde Gävle ryttarsällskap som regionalt hoppmeeting, men därefter har tävlingarna haft nationell status på den fina och hållbara gräsovalen innanför travvolten.

Hur verkar gräsbanan efter allt regnande, Leif?

– Den är jättefin och håller ett mycket bra underlag. Den är i ett utmärkt skick!

Drygt 650 starter är anmälda till de 15 klasserna. 250 hästar uppstallas på travet.

– Vi har fått lov att sätta en stoppgräns på antalet starter per dag för vad vi hinner med innan mörkrets inbrott på kvällarna, så en del har inte kunnat beredas plats, berättar tävlingsledare Erika Persson.

Mer läsning

Annons