Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese var namnet i Ockelbodressyren

Att vara hemmaryttare med namnet Therese var det som gällde för att ta en placering i den högsta klassen, Lätt A:2, i Ockelbo ryttarförenings dressyrtävling för ridhästar. Stensson vann på Matisse och slog tvåan Stefansdotter på Million med 2,55 procent.

Annons

Annars var det Storvik Ovansjö ridklubb som tog hem segrarna: Cornelia Andersson red sin Magic Hope till seger i Lätt A innan, A:1-an, på 63,68 procent.

Även Therese Stensson red godkänt på sin Matisse, klarade sig precis på procentgränsen 60,00.

Strax därunder tog dels ponnyklubbens Nathalie Eklund hand om tredjeplaceringen med Maria Gauffins Black’n White och dels Storvik Ovansjös ridskoleryttare Emelie Forsberg med lektionshästen Ikaros fick fjärdepriset. Uppseendeväckande nog var det lektionshästen som slog alla de privatägda hästarna i inledande Lätt B:1-an på överlägsna och finfina 67,59 procent, förstås med Emelie i sadeln.

På exakt samma hundradels procent, 64,48, delade Göransson Arena-chefen Maya Olsson och hemmatjejen Johanna Alkberg på andraplaceringen med Casino respektive Gatsby.

Älvkarlebys Sara Wallström fyra med sin Don Rocco på 64,14 och Gävle ryttarsällskaps Sabina Bär på sin Garfield delade femteplaceringen med Rengsjöhästens Åsa Jonsson på Marit, 62,41 procent. Godkänt klarade även ytterligare fem gästrikeryttare; Gävle RS:s Frida Karlsson, samt dotter Angelica och mamma Marita Lundin i den ordningen, Årsundas Åsa Öhlander och GPK:s Nathalie Eklund, den här gången med Frida Karlssons Sexy Rexy.

Annons