Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wild Card i Falsterbo för Cissi och Navidad

Även Gävle ryttarsällskaps Cecilia Hansson och hennes häst Navidad har fått Wild Card till Falsterbo International Horse Show.

Annons

Som Sporten berättat tidigare har dressyrtjejen Jennifer Vakkuri i Högbo RK fått Wild Card till dressyrens Kür med sin ponny Tintin till Falsterbo, efter segern i Folksam Riders Cup.

I helgen gick tiden ut även för hoppekipagen att samla poäng för sina placeringar på tävlingar landet runt. På måndagen stod det därför klart att hopptjejen Cecilia ”Cissi” Hansson vann sin gren med Navidad och får Wild Card i Falsterbo International Horse Show.

Det är i de två kvalklasserna i 1.45 till Derbyt som Cissi ska rida Navidad.

– Jag får rida Derbyt utan kval om jag vill, säger Jana Wannius. Men Derbyt är inget för ”David”. Det är för svårt. Han är inte färdig för det, han har inte den rutinen att hoppa de långa banorna med de naturinspirerade hindren. I stället hoppar vi lördagens 1.40 tidshoppning efter torsdagens och fredagens 1.45-rundor, berättar Cissi glatt.

– Det är en trevlig grej. Det blir jättekul! En upplevelse för livet! Falsterbo är något alldeles speciellt. Långt hemifrån men fortfarande i Sverige. Man känner så många – så många kommer och tittar. Jag red Pedro där mot de svenska ryttarna förra året. Men att nu få tävla mot alla nationslagsryttare och alla de internationella…!

Cissi har haft valacken Navidad, född -96, i två år. Hon ägde honom först till hälften och Magnus Johansson, Blentarp, som förmedlar hästar åt Cissi, ägde den andra hälften.

– Jag ville inte lägga ut så mycket pengar som han kostade från början. Då erbjöd sig Magnus att stå för den ena hälften tills vidare. Men för ett halvår sedan köpte mamma ut hans halva, så nu är hela hästen vår, förklarar Cissi med ett leende.

Mer läsning

Annons