Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsmän träffade Sandvikledningen

Riksdagsmännen Tomas Tobé, m, och Hans Backman, fp, besökte i går Sandvik tillsammans med borgerliga kommunpolitiker. Bilden som de nu ska förmedla vidare till sina partikamrater i regeringen är att situationen i Sandviken är mycket allvarlig.

Annons

Riksdagsmännen och kommunpolitikerna från m, fp och kd träffade representanter för både företagsledningen och IF Metall vid måndagseftermiddagens besök på Sandvik.

– Vi ville informera oss direkt på plats. Vi fick också en samstämmig bild av läget. Parterna verkar ha en väl upparbetad kommunikation, vilket är bra i en sådan här situation, säger Tomas Tobé.

Som ledamot i arbetsutskottet ska han nu förmedla sin bild vidare till arbetsmarknadsdepartementet och ministern Sven Otto Littorin.

– Det bör bli en lika stor satsning i Gävleborg som det blivit i Göteborg. För orten är det som hänt i Sandviken ännu allvarligare, menar Tobé.

Han förordar dock inget riktat statligt stöd i form av ett färdigt krispaket med Sandvikens namn.

– Historiskt har det aldrig visat sig vara lyckat. Jag tror mer på en övergripande sysselsättningspolitik och en satsning på infrastrukturen. Men i första hand är det nu upp till dem som blir varslade i Sandviken att själva tala om hur de vill ha det.