Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsmän träffade Sandvikledningen

Riksdagsmännen Tomas Tobé, m, och Hans Backman, fp, besökte i går Sandvik tillsammans med borgerliga kommunpolitiker. Bilden som de nu ska förmedla vidare till sina partikamrater i regeringen är att situationen i Sandviken är mycket allvarlig.

Annons

Riksdagsmännen och kommunpolitikerna från m, fp och kd träffade representanter för både företagsledningen och IF Metall vid måndagseftermiddagens besök på Sandvik.

– Vi ville informera oss direkt på plats. Vi fick också en samstämmig bild av läget. Parterna verkar ha en väl upparbetad kommunikation, vilket är bra i en sådan här situation, säger Tomas Tobé.

Som ledamot i arbetsutskottet ska han nu förmedla sin bild vidare till arbetsmarknadsdepartementet och ministern Sven Otto Littorin.

– Det bör bli en lika stor satsning i Gävleborg som det blivit i Göteborg. För orten är det som hänt i Sandviken ännu allvarligare, menar Tobé.

Han förordar dock inget riktat statligt stöd i form av ett färdigt krispaket med Sandvikens namn.

– Historiskt har det aldrig visat sig vara lyckat. Jag tror mer på en övergripande sysselsättningspolitik och en satsning på infrastrukturen. Men i första hand är det nu upp till dem som blir varslade i Sandviken att själva tala om hur de vill ha det.